Şivan Perver`in çözüm süreci için ricası

Şivan Perver`in çözüm süreci için ricası

Hükümeti öven Perver, dönüş için beklediği zamanı da açıkladı.

 

 Hükümetin yaptıklarını olumlu bulduğunu ifade eden Perver, A Haber`e yaptığı açıklamalarda teröre karşı çözüm sürecinde herkesin hükümete destek vermesi gerektiğini kendisinin de elinden geleni yapacağını söyledi.

 Türkiye`de güzel şeyler olduğunu ifade eden Perver, "Sadece şarkılar değil hayatın her alanında bu gelişmeler için uğraşmış ve emek vermiş, bu emeklerin birleşmesiyle bugün güzel sonuçlar ortaya çıkmıştır. Ne güzel ki biz bugün Türkiye barışa gidiyor sözünü duyabiliyoruz. Güzel şeyler oluyor. Biz bunları dinliyoruz ve her zaman destekliyoruz. Hükümet içinde çalışan isimler bu kompozisyonu yaratmaya çalışan isimlerdir. Onlara saldırmaya gerek yok. Bazı çevreler sürekli saldırıya geçiyorlar. Bu saldırılar bir şeyler yapmak isteyen insanların nefeslerini kesiyor. Lütfen biraz imkan tanısınlar... Bu değişimin olması için yardımcı olsunlar. Her taraftan saldırılar olursa heba olur gider. Kürt tarafının da Türk tarafının da meseleyi çok olumlu karşılamaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

 Perver, talep gelmesi durumunda kendisinin de sürece destek vermekten çekinmeyeceğini de sözlerine ekledi. Perver sözlerini şöyle sürdürdü: "Dilerim bu süreç her zamanki gibi bir süreç olmayacak. Gerçek bir süreç olacak. Yerinde bir süreç olacak. Bize düşen de bu süreci güçlendirmek, geliştirmek ve değer vermek düşer... Bugün güzel şeyler olduğuna göre benim de buna katılmamı istiyorlar. Ben 37 yıl gurbet yaşadım. Bu konuda rekor kırdım sayılır.

 Türkiye`ye dönme konusundaki soruyu da yanıtlayan Perver, "Dünyanın her tarafı güzeldir. Ama insanın doğduğu ve yaratıldığı topraklar başkadır. Benim sevgili annem o topraklarda yatıyor. Dönmek için sürecin daha da somutlaşmasını bekliyorum."

 Türkiye`ye dönmesi halinde davet gelirse tüm illerde konser verebileceğini de ifade eden Perver, Türk sanatçıların da düşüncelerinin değişmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. İsim veren Perver, Bunlar arasında mesela Tarkan iyi düşüncelere sahip bir insan. Olumlu bir insan. Ben onu gördüğüm için konuştuğum için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama diğerlerini tanımıyorum. Bazı saz sanatçılarıyla konserde birlikte çaldığımız olmuştur. Bunlardan biri de Arif Sağ`dır. Musa Eroğlu ve rahmetli Ahmet Kaya olmuştur. Yine de popüler sanatçılarla çok bir birlikteliğimiz olmamıştır" dedi.

Perver, Sezen Aksu ile birlikte düet yapacakları iddialarını da yalanladı.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR