Şanlıurfalı Gazeteciler, Kuzey Irak`taki Kardeşliğe Hayran Kaldı

Şanlıurfalı Gazeteciler, Kuzey Irak`taki Kardeşliğe Hayran Kaldı

 Şanlıurfa`da görev yapan basın mensupları Kuzey Irak`a iki günlük gezi düzenledi. Işık Kolej`inde ağırlanan 15 kişilik basın mensubu heyeti Erbil ve Zakho kentlerini gezdi. Gazetecilerin kendi arasında düzenlediği iki günlük gezi sonrası Şanlıurfa`ya dönen gazeteciler, Irak`ta beklemedikleri bir manzara ile karşılaştıklarını anlattı.

 Yerel gazete imtiyaz sahipleri, televizyon program sunucuları, yerel ve ulusal gazete muhabirlerinin yer aldığı gezide Kuzey Irak`ın tarihi ve turistik mekanları gezildi. Türk yatırımcılarının yatırımları arasında yer alan Işık koleji, Işık Üniversitesi, Devran Radyo ve bölgenin en büyük alışveriş merkezini gezen gazeteciler, Türk yatırımcılarının yatırımlarını yerinde gördükten sonra Erbil`in kalesi ve tarihi çarşıda zaman geçirdi.

 Bölge halkı ile kucaklaşan Şanlıurfalı gazeteciler, yöresel kıyafetli Iraklılarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Dönüş yolunda görüşlerini açıklayan basın mensupları özerk bölge vatandaşlarının Türkiye`ye duyduğu hayranlığa dikkat çekti.

 Urfastar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Reşat Uzun, "Çok güzel bir gezi yaptık. Bölge ile ilgili ön yargılarımız yıkıldı. Işık Kolejler çok iyi bir şekilde sahiplendiğini gördüm. Birçok Türk yatırımcısı mevcut. Eğitimden alışveriş merkezlerine, inşaattan yayın organlarına birçok yatırım yapılmış ve Türk yatırımcılarına ciddi bir ilgi duyuluyor." dedi.

"BARIŞ RÜZGARI, ERBİL`DE DE KENDİNİ HİSSETTİRİYOR"

 Yeni Urfa Gazetesi Yayın Tönetmeni Naif Kaçmaz ise "Türkiye`de esen barış rüzgarı Erbil`de de kendini hissettiriyor. Türkiye`den gelen ziyaretçilerine oldukça misafirperver davranışlar gösteren vatandaşlar, kendi açılımlarını başarmanın işaretlerini hemen veriyor. Burada Kürtlerin, Arapların ve Türkmenlerin bir arada yaşayabilmelerinin iyi bir örneğini sunuyor. Farklı dinlere mensup insanların da yaşadığı bölgede birbirlerinin inançlarına saygıları da hemen dikkati çekti." ifadelerine yer verdi.

 Haber Muhabiri Mücahit Yolcu da bölgenin tarihi yapısına dikkat çekti. Kuzey Irak`ın özellikle Türk işadamlarının cesaretli ve özverili yatırımları sayesinde yeniden inşa ediğini dile getiren Yolcu, özellikle savaşın ardından; Erbil, Süleymaniye ve Zaho gibi kentlerin hızla gelişmesinde katkıları büyük olan Türkiyeli işadamlarının çalışmalarının takdire şayan nitelikte olduğunu söyledi. Yolcu, şöyle devam etti: "Bölgede yaşayan Müslüman, Katolik, Kürt, Sorani ve Arap milletlerinden birebir hissettiğim insanlar arasındaki sıcak ilişkilerin ülkemizde de hakim olmasını temenni ediyorum."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR