Bakan Çelik, Tatlıses`in Yaşadığı Mağarayı Ziyaret Etti

Bakan Çelik, Tatlıses`in Yaşadığı Mağarayı Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses`in bir dönem Şanlıurfa`da yaşadığı mağarayı ziyaret etti. Burada Tatlıses`le görüşme yapan Çelik, eski yaşam şartları ile şimdiki yaşam şartları mukayese etmek için bu mağaraların önemli bir örnek olduğunu söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Şanlıurfa`ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, temasları kapsamında tarihi Samsatmeydanına kepçeyi vurdu. Harabe durumdaki yapıları meydana çıkaracak projenin temeli atıldı. Temel atma töreninin ardından Bakan Çelik yakında bulunan bir mağarayı ziyaret etti. Bakan Çelik`in ziyaret ettiği mağaranın ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlıses`in bir dönem yaşadığı mağara olduğu belirtildi.

Mağarada Tatlıse`le görüşen Bakan Çelik, çıkışta yaşam standartlarındaki ilerlemeye dikkat çekti. Çelik; "Tatlıses iyi bir ses iyi bir sanatçı. Tarihi mekanların yanındaki bir mağarada dünyaya geldiği ve bir müddet yaşadığı yününde rivayetler var. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde de bahsetmişti. Eski dönemleri görüp Şanlıurfa`nın geldiği bu günlere mukayese anlamında son derece önemli. Belliki çileli bir yolculuktan sonra sanatçı noktasına gelindi. Kutlamak gerekiyor mağaradan çıkıp Türkiye`de belli bir noktaya gelmesi kolay bir hadise değil." dedi.

Belediye Başkanı Eşref Fakkıbaba ise mağarayı restore edeceğini söyledi. Fakkıbaba, "Dışarıdan gelen turistler Tatlıses`in mağarasını ziyaret etmek istiyor. Bunun için bu güzelliği buralara getireceğiz." dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR