`Osmanlı Arşivinde Urfa` Sergisi Açıldı

`Osmanlı Arşivinde Urfa` Sergisi Açıldı

 Şanlıurfa`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93`üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında `Osmanlı Arşivi`nde Belgelerle Urfa` adlı fotoğraf sergisi açıldı.

 Şanlıurfa`nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 93`üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Belediye önünde halk oyunları gösterisi ile başlayan kutlamalar kapsamında; belediye sergi salonunda `Osmanlı Arşivi`nde Belgelerle Urfa` fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek ve Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe`nin kurdele kesmesiyle açılışı yapılan sergide; Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü`nün arşivinde yer alan 32 belge sergilendi. Osmanlı döneminde padişahların, Divan-ı Hümayun`un Urfa ile ilgili aldığı kararlar ve kayıtların yer aldığı sergi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

TEMSİLİ GÖSTERİ YAPILMAYACAK

 Kutlamalar kapsamında her yıl kentin düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösterilerin ise bu yıl yapılmayacağı bildirildi. Her yıl sahnelenen ve vatandaşların ilgisini çeken; manevra mermilerinin kullanıldığı tabanca ve tüfeklerin havaya ateş edilip Fransız askerlerinin esir alındığı temsili gösterilerin bu yıl yapılmayacağını belirten Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Bu anlamlı günde yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenleme kapsamında; artık temsili kurtuluş törenleri yapılmıyor . Ama bu günler bizim için çok önemli, bu günün önemini hem yaşama hem de gelecek kuşaklara anlatma anlamında bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Sadece temsili tören yapılmamış oluyor" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR