Bedelli askerlikte indirim müjdesi!

Bedelli askerlikte indirim müjdesi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde, Fransa’nın başkenti Paris’te 3. Avrupa Medya Buluşmaları gerçekleşti. Arınç, Dövizli Askerlik bedellerinin yükseklik olduğu ve indirilmesi yönündeki talepleri haklı bulduklarını söyledi, bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Avrupa’da Türkçe yayın yapan medya kuruluşlarını bir araya getirerek aralarındaki iletişimi güçlendirmek, sorunlarını yerinde tespit etmek, Avrupa’daki Türk medya potansiyelini ortaya koymayı amaçlayan üçüncü medya buluşması Paris’te düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde düzenlenen Avrupa Medya Buluşmalarının birincisi Almanya’nın Köln kentinde 5-6 Şubat 2011’de, ikincisi Belçika’nın Brüksel kentinde 23-24 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basın mensuplarına seslenerek, ""Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir bunu bir kenara koyacaksınız. Bizler için değerlisiniz. Biz milletimizi temsil ediyoruz sizin sıfatınız bu ülkede yaşayan Türkiye yurttaşları ,Türk Milletinin evlatları olarak basınla çok önemli bir konu ile ilgilendiğinize göre hem ülkemizin çıkarları hem de olayların Türkiye’nin menfaatleri olabilecek şekilde ortaya konulması bizim için çok önemli" diye konuştu.

Avrupa’da yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dile getiren Arınç şunları söyledi: "Avrupa’da yaşayan vatandaşların sıkıntılarını Fransa için sorun değil ancak Almanya içi çifte vatandaşlık çok büyük sıkıntı. Özellikle 2013 ve daha sonraki yıllar mutlaka tercih yapılması gereken yıllar. Geçmişte çifte vatandaşlığa hizmet eden Almanya halen bazı ülkelere karşı meşru ve haklı gören Almanya Türkiye’ye karşı çifte vatandaşlığı kabul etmediğini kabul ediyor. Bu tamamen Türkiye’nin gücü ile doğru orantılı. Masaya otururken daha dik oturabiliyorsanız, ekonominiz güçlü ise ve ya başka siyasi konular Türkiye ile Almanya’nın birlikte iş yapmasını gerektiriyorsa siz oradan masadan kazançlı çıkıyorsunuz."

Arınç, "Eskiden başı öne eğilmiş ne söylerse kafasını öne eğip kafasını sallayan Türkiye yok artık. Ciddi, güçlü bir Türkiye var" diye konuştu.

Bülent Arınç pasaportlarla ilgili olarak da şunları söyledi: 

"Vatandaş Almanya’da Alman pasaportu çıkartmak için elli avro verirken Türk pasaportu çıkartmak için iki yüz avro ödüyoruz.Bu bizim için büyük bir yük. Ekonomik kriz bizim Özellikle yurttaşlarımızı ve gençlerimizi daha çok vuruyor.Bunu azaltmamız istendi haklı gördük."

Dövizli Askerlik bedellerinin yükseklik olduğu ve indirilmesi yönündeki talepleri haklı bulduklarını söyleyen Arınç, şöyle konuştu: 

"Bedelli, dövizli askerlikle ilgili yaptığımız düzenleme ile gençlerimiz eskiden Burdur’a gelip 21 gün askerlik yapmış gibi oluyorlardı.Belli bir bedel alıp siz asker oldunuz diyorduk.O bedel on bin avroya yükseldi. Onbin avro da gençlerimiz için büyük bir yük haline geldi. Bu parayı kabul etmeyip Alman vatandaşlığına geçmek isteyen bu parayı kabul etmeyen bir kitle var denildi. Bir ocaktan itibaren yürürlüğe girenler var.Bakanlar kurulunda gündeme getirdim. Geriye dönük, ileriye dönük nasıl yaparız? Bu gelen talepleri haklı buldu arkadaşlarımız. Biz zannediyorduk, düşünüyorduk ki bu bedel ödenebilir. Bu kadar harç yüksek değildir. Vatandaşlarımız böyle olmadığını bize söylediler. Geçmişte de söylenmiş ama kulak asmamışsınız . Bunu bir şekilde düzeltelim denildi. Ya yeni yılbaşından itibaren ya bir ara çözüm bulunmak suretiyle."

Arınç konuşmasında ayrıca, "Basın olarak dile getirdiğiniz konular bizim önümüzü açabilir.Bizim önümüzü açın.Basın gören göz , konuşan dil,duyan kulak sizsiniz" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR