Fırat Sahilleri Yaz Turizmi İçin Hazır

Fırat Sahilleri Yaz Turizmi İçin Hazır

Şanlıurfa ve Gaziantep il sınırlarının doğal sınırı olarak kabul edilen Fırat Nehri sahilleri bu yıl turizm sezonunu erken açtı.

  Turizmin önemini kavrayan işletmeciler modern tesislerini Birecik sahillerinde konukların hizmetine açarken, bölge kalkınması için turizmin önemine de dikkat çekiyor. Bölgeye gelen binlerce turistin ilgi odağı haline gelen ve Fırat Nehrine hakim konumuyla dikkat çeken Öz Işık Tesisleri bölge turizmine önemli katkı sağlıyor. Günü birlik turlar yanında kültür turizmi için Fırat sahillerini tercih eden turistlerin uğrak yeri haline gelen Öz Işık Tesisleri balık üretme çiftliği sayesinde taze Fırat Balığı ve alabalığın konukların tercih ettiği en önemli menüler arasında yer almasını sağlıyor.

  Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Öz Işık Tesisleri İşletme Müdürü Emin Işık "Bizler turizmin önemini ve bölge kalkınmasına sağlayacağı yararları yeni yeni fark ediyoruz. Geçmiş yıllarda Fırat sahillerinin Birecik`e bu kadar önemli katkılar sağlayacağını bilmiyorduk. Bizler aldığımız nitelikli eğitimlerle turizmin önemini kavradık ve sahip olduğumuz değerlerin tanıtımını yaparak bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayama başladık. Ata yadigarı bu değerler üzerinde Fırat Nehrine hakim bir noktaya inşa ettirdiğimiz Öz Işık Dinlenme Tesisleriyle özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Muş, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay gibi çevre illerden Halfeti, Birecik, Zeugma turları için gelen konuklara hitap ediyoruz. Ancak son dönemlerde tesislerimizde yaptığımız yeniliklerle gerek iç gerekse dış turizmin aranan tesisleri arasında yer almaya başladık. Yöresel yemekler yanında özellikle konuklarımıza Fırat Balığı olarak bilinen Şaput Balığı ve Fırat Nehri üzerinde bulunan ala balık üretme çiftliklerinden konuklarımız tarafından yakalanan ala balıklarla çok güzel menüler sunuyoruz. Tesislerimize gelen konuklarımız buranın bir saklı cennet olduğunu ifade ediyor. Yoğun bir ilgi ve talep patlamasıyla karşı karşıyayız. Fırat yeniden canlanıyor, Fırat artık bizlere ekonomik olarak hayat verecek. Konuklarımızın bizlere 05416566370 numaralı telefonlarla ulaşarak önceden istedikleri menüleri belirlemesi halinde geldiklerinde arzu ettikleri menüler kendilerine sunulacaktır. Çocuklar içinde bu bölge adeta doğal bir yaşam alanı. Çeşitli evcil hayvanlarla gün boyu birlikte olma şansı yakalayan minik çocukların doğayı tanıması ve sevmesi içinde önemli alanlardan birisi. Tesislerimize gelen konuklarımız burada balık yakalama keyfini yaşarken huzur içerisinde stresli bir günün yorgunluğunu da Fırat sahillerinde atma imkanı buluyor" dedi.

  Turizm tesis sayısının artmasıyla birlikte bölgedeki işsizlik oranında da önemli sayıda düşüş yaşandığını ifade eden Öz Işık Tesisleri İşletme Müdürü Emin Işık "Tesislerimizde çalışacak hizmet elemanlarının eğitimlerine dikkat ediyoruz. Konuklarımıza karşı davranış ve hizmet şekilleri belirlenen standartlarda. Fırat Nehri gerçekten ekonomimize hayat verecek. Son dönemlerde turizm sektörüne kayan işsiz insan gücü artık vasıflı insan gücü haline geldi" diye konuştu.

Fırat sahilleri yaz turizmi için hazır

 

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR