Dolandırıcılık Operasyonu Zanlıları Şanlıurfa`ya Getirildi

Dolandırıcılık Operasyonu Zanlıları Şanlıurfa`ya Getirildi

Şanlıurfa merkezli olarak 14 ilde dolandırıcılık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 68 kişi Şanlıurfa`ya getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, peş peşe gelen dolandırıcılık ihbarları üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı`nın koordinesinde operasyon başlattı. Yapılan takip sırasında vatandaşları arayarak kendini savcı, polis gibi unvanlarla tanıtan şebekenin vatandaşları terör ve çete gibi suçlarla korkutarak hesaplarına para aktardıkları tespit edildi.

 Şebeke üyelerini tek tek takibe alan polis, şebeke üyelerinin GaziantepŞanlıurfaOsmaniye,AntalyaHatayMersinEskişehirİstanbulKırklareliAdıyamanTekirdağ, BalıkesirEdirne ve Adana`da olduğunu tespit etti. Sabahın erken saatlerinde özel harekât timlerinin de katıldığı operasyonda toplam 2 bin polis memuru görev aldı. 14 ilde eş zamanlı olarak operasyon için düğmeye basan polis, sabah saatlerinde çok sayıda ev ve iş yerine baskın yaptı. Operasyonlarda gözaltına alınan aralarında çete elebaşısının da bulunduğu 68 kişi Şanlıurfa`ya getirildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde alınan sağlık raporlarının ardından zanlılar Asayiş Şubesi`ne götürüldü.

Şebekenin birkaç ay içinde 1 milyon TL dolandırdığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR