Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Şenliklerinde Eğlendi

Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Şenliklerinde Eğlendi

  Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri`nde düzenlenen 23 Nisan şenliklerinde, Suriyeli çocuklar doyasıya eğlendi.

  Suriyeli 33 bin mültecinin barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri`nde düzenlenen 23 Nisan şenlikleri, İstiklal Marşı ve Suriye Marşı`nın okunmasıyla başladı.

  Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, "Yaklaşık olarak 8 aydır sizlerle birlikteyiz. Sizlere en güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Mutlaka kusurlarımız vardır, ancak telafi etmeye çalışıyoruz. Çadır kentte yaklaşık bin kişiyle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizler bizlerin misafirisiniz. Bizim geleneğimizde bir şeyin en güzeli takdim edilir. Bizler de sizlerle en güzel şeyleri paylaşmaktayız. Biz istedik ki bu mutlu günde hep birlikte sevinelim. Bu Bayram bizler için önemli bir bayramdır. Bu Bayram çocuklara armağan edilmiş bir bayramdır. Ben inanıyorum ki bu savaş yakın zamanda bitecek ve sizler bu sevinci ülkenizde yaşayacaksınız. Ülkenizde barış olduktan sonra da sizleri ağırlamaktan mutlu oluruz. Hepinize hayırlı bayramlar, bayramınız kutlu olsun" dedi.

  Konuşmaların ardından ilköğretim okulları ve Suriyeli çocukların hazırladıkları birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Program sonunda Suriyeli küçük kız Vatha`nın şiiri duygusal anlar yaşattı.

  Programa, Kaymakam Eyüp Fırat`ın yanı sıra, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, kamp yönetimi ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR