Kit Komisyonu Şanlıurfa`da

Kit Komisyonu Şanlıurfa`da

  TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Ceylanpınar Alt Komisyon Heyeti, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç`i ziyaret etti.

  Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen ve aralarında KİT Komisyon Başkanı AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz`ın da bulunduğu 17 kişilik heyet, Vali Güvenç`le makamında bir süre görüştü.

  Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada KİT Komisyonu üyelerinin hafta sonunda kentte incelemelerde bulunacağını belirtti.

  Şanlıurfa`nın turizm ve tarım bakımından dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti:

  "KİT Komisyonu üyeleri birkaç gün boyunca kentimizde bulunacaklar ve TİGEM arazilerini inceleyecekler, komisyonda görüşülen konularla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklar. Şanlıurfa dünyanın en eski kentlerinden birisi. Tek başına Türkiye`nin sulanabilir arazisinin yüzde 11`ini sınırlarında barındırıyor, 932 bin hektar sulanabilir arazisi var. Devletimiz 40-50 yıllık çalışmaların sonunda bu arazilerin 2 milyon 100 bin dekarını sulamaya başlamış durumda. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde inşallah bu rakam 6 milyon dekara çıkacak. Türkiye`nin pamuğunun yüzde 40`ını, fıstığın yüzde 50`sini biz üretiyoruz. Mercimek ve buğdayda da birinci sırada bulunuyoruz. Dolayısıyla Türkiye`nin tarım merkezi, tahıl ambarı Şanlıurfadır."

  KİT Komisyon Başkanı Poyraz da komisyon olarak Sayıştay`ın hazırladığı raporlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Şanlıurfa`da bulunan TİGEM`in çalışmalarını komisyon olarak yerinde görmek, sorunları tespit etmek ve parlamento olarak da yapılması gerekenler varsa ona göre adımlarımızı atmak üzere çalışmalarda bulunacağız" şeklinde konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR