Suriyeli Kadın Derneği, Türkiye`deki Kadın Stk`ları Örnek Alıyor

Suriyeli Kadın Derneği, Türkiye`deki Kadın Stk`ları Örnek Alıyor

  Suriyeli Kadınlar Dayanışma Derneği, Şanlıurfa`daki kadın dernekleri ile bir araya gelerek, kendilerine yardım ve destekte bulunmalarını istedi.

  Suriye`de STK`ların yeni oluştuğunu ve özellikle kadınların dernekleşmelerinin çok zor olduğunu belirten Suriyeli kadınlar, dernek kuruluşu ve hizmet noktasında Şanlıurfa`daki kadın derneklerinden yardım ve destek istediklerini söyledi.

  Akçakale Birlik Köprüsü Derneği öncülüğünde gerçekleşen ziyaret ve bilgi alışverişinin, ileriki günler de devam edeceği bildirildi. İlk ziyaretlerini AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü ile gerçekleştiren Suriyeli Kadınlar Dayanışma Derneği üyeleri, daha sonra Şanlıurfa Suriye İnsani Yardım Platformu temsilcileri ve kadın derneği başkanlarından, İlk Öncüler Derneği Başkanı Perihan Taylı, El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş ve diğer kadın derneği temsilcileriyle bir araya geldi.

  Suriye`de çıkan iç karışıklıktan en fazla kadınların ve çocukların birinci derecede çok etkilendiğini vurgulayan Suriyeli kadınlar, "Bu süreçte Türkiyeli kardeşlerimizin bizlere dernek kuruluşu ve hizmetleri konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Suriyeli Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Medine Muhammed Abdullah, şu açıklamalarda bulundu:

  "Öncelikle bizlere bu konuda öncülük eden ve bizleri Şanlıurfa`daki hemcinslerimizle bir araya getiren Akçakale Birlik Köprüsü Derneği Başkan ve üyelerine teşekkür ederim. Onların bizlere verdiği cesaret sayesinde bu girişimlerde bulunduk. Şanlıurfa`daki görüştüğümüz tüm kardeşlerimiz bizleri iyi karşıladılar. Eksikliklerimizi bildirdik. Onlar da bu eksikliklerimizi en kısa zamanda gidereceklerini ifade ettiler. Görüşmelerimiz çok olumlu ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. Suriye`de dernekleşme yeni oluşuyor. Daha önceki yönetim zamanında dernekleşme neredeyse imkansızdı. Özellikle kadınlar dernekleşemezlerdi. Her şey Beşar`ın denetimindeydi. Şimdi toplum dernekleşmeye ve yeniden kendini tanımlamaya başladı. Bizler de bu konuda yeniyiz. Bu anlamda Türkiye`deki kadın derneklerle görüşmelerimiz ve bilgi alışverişi devam edecek. Türkiye`de gördüğüm kadarıyla kadınlar kendilerini her platformda temsil ediyor ve her alanda güzel çalışmalar yapmaktalar. Bizim temennimiz, bizler de en az Türkiye`deki hemcinslerimizin ulaştığı noktaya ulaşmak. İnşallah bu konuda başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Bizlere bu imkanı ve fırsatı sağlayan Birlik Köprüsü Derneği üyelerine şükran borçluyuz."

  Suriyeli Kadınlar Dayanışma Derneği üyeleri, daha sonra Balıklıgöl`ü gezip, akşam saatlerine doğru Suriye`ye geri döndü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR