Şanlıurfa kültür şölenine hazırlanıyor

Şanlıurfa kültür şölenine hazırlanıyor

   Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri ve pek çok medeniyetin ortak noktası olan Şanlıurfa, hafta sonu düzenlenecek olan Kültür Günleri`ne hazırlanıyor.

   Şölen havasında geçmesi beklenen Kültür Günleri, geçmiş zamanlardan günümüze farklı milletlere ev sahipliği yapan kentin bu özelliğini isminde barındıran Mozaik AVM`de yapılacak.

   11 Mayıs Cumartesi saat 10.00`da Gökmen konseriyle başlayacak Kültür Günleri`nde, konferanslar, tiyatro oyunları, sergi ve yemek yarışmaları ile Urfalılar unutulmaz bir hafta sonu geçirecek.

   Program kapsamında İlahiyatçı Yazar Ali Demirel, `İslam`da Aile`; Mehmet Akar, `Dava Adamı Bediüzzaman`; Prof. Dr. Davut Aydüz, `Namazı Anlayarak Kılmak`; Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, `Gönüllüler Hareketi`; Seyit Nurfeti Erkal, `Risale-i Nur`ları Okuma ve Anlama`; Prof. Dr. İrfan Yılmaz, `Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)`in Tavsiyeleri` başlıklarında birer konferans verirken, Bediüzzaman Hazretlerinin avukatı Bekir Berk`in Nur`ları savunmasını konu edinen `Müdafaa` ile `Sözler`, `Sağlık Olsun` ve `Gönül Mimarları` tiyatro oyunları ve kukla gösterisi sahnelenecek.

   Oktay Usta`nın yönetiminde yapılacak yemek yarışması ve Reşit Muhtar`ın Kırık Mızrap konseri ise Kültür Günleri`nin en keyifli anlarını yaşatacak Şanlıurfalılara. Konferans verecek yazarlar konuşmalarının ardından okuyucularıyla buluşarak onlarla hem sohbet edecek hem de kitaplarını imzalayacaklar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaynak Kültür Yayın Grubu Organizasyon Yöneticisi Ümit Aktaş, Şanlıurfa Kültür Günleri`ne yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti ve şunları söyledi: `Peygamberler Şehrine yakışır bir organizasyon yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda bizlere destek olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası ve OSM Ortadoğu Hastanesi`ne teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

   İki gün sürecek Kültür Günleri`nin kentin mozaik görünümüne katkı sağlaması en büyük temennimiz. Böylesi programları sürekli hale getirerek bölgenin kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak hepimizin görevi. Umuyorum ki hep birlikte verimli ve şık bir hafta sonu geçireceğiz.`(haber7)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR