Askerlik Hayalleri Engel Tanımadı

Askerlik Hayalleri Engel Tanımadı

  Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde her yıl Mayıs ayının ikinci haftası olan Engelliler Haftası`nda zihinsel engelliler 1 günlük asker olup teskerelerini aldı.

  15 Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlar teskerelerini almak için Siverek 107 Topçu Alay Komutanlığı`nda bir araya geldi. Saat 11.00 de başlayan 107 Topçu Alay Komutanlığı engellilerin yemin töreni programına ilçe kaymakamı Hamza Erkal, 107.Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Numan Yediyıldız, Belediye Başkanı Yardımcısı M.Hivi Abikoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve silah altına alınan askerlerin aileleri katıldı.

  Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 107 Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız yaptı. Yediyıldız yaptığı konuşmada "Mehmetçiklerimizin, huzurlarınızda askerliğin esası olan yemin törenini, gururla icra ettiler. Bizler de onu izledik ve artık bu askerlerimiz fedakarlığın, cesaretin, samimiyetin, timsali olan birer Mehmetçik oldular. Değerli Mehmetçiklerim, bu kutsal görevi, sizlerle beraber icra etmek, bizleri son derece memnun etmiştir. Sizler hiçbir engel tanımadınız, bu milletin saygın birer ferdi olarak, her türlü göreve hazır olduğunuzu ve bu niyetle olduğunuzu, bugün herkesin huzurunda ispatladınız, andınız kutlu olsun" dedi.

  Konuşmanın ardından zihinsel engellilere teskere belgeleri verildi.Teskerelerini alan zihinsel engellilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Zihinsel engelliler sevinçlerini aileleri ile paylaştı. Daha sonra geçit töreni yapıldı. Tören sonunda komutanlar ile zihinsel engelliler, birlikte halaylar çekti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR