11 NİSAN MEYDANI BETONLAŞMASIN (VİDEO)

11 NİSAN MEYDANI BETONLAŞMASIN (VİDEO)

1 Nisan Stadyumu alanının su öğeleri, yapay göletler yeşil alanlar içerek ‘’Kent Parkı’’ olmasını isteyen Sivil Toplum Örgütleri imza kampanyasına katıldı. Türk Mühendis Ve Mimarlar Odası Şanlıurfa Temsilcisi Ruken Okyay Çiçek, 11 Nisan Stadyumu ve çevresinde yapılması planlanan her ölçek, plan ve projelerin kamuoyuyla sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile paylaşılması gerektiğini belirtti.

 

Ruken Okyay Çiçek,  açıklamasında ‘’Mevcutta kamusal bir alan olarak urfa halkı tarafından kullanılan bu bölgenin yapılan projeyle özel işletmelere devredilerek kentlinin elinden alınarak kişilere devredilmesi kent adına hak kaybı yaratacaktır. Topçu meydanına bu kadar yakın bir mesafede aynı nitelikli aynı işlevlere sahip 2. bir meydan gerekli değildir bu şekilde meydanlar birbirlerini değersizleştireceklerdir.

Tüm meslek odalarının fikir birliğine vardığı 11 Nisan stadı ve çevresinin Şanlıurfa’nın ihtiyacı olan su öğeleri, yapay göletler yeşil alanlar, spor alanları, rekreasyon alanları ile zenginleştirilmiş ‘’Kent Parkı’’ olarak kente kazandırılması gerektiği kanaatindeyiz.’’ İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık grup 11 Nisan alanına temsili olarak çam ağacı fidanı ekti.  İmza kampanyasını bir hafta sürdüreceklerini aktaran Ruken Okyay Çiçek,  toplanan imzaların Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderileceğini söyledi.  TMMOB tarafından düzenlenen basın açıklamasına birliğe bağlı 12 oda, BDP, CHP, SES, Kent Konseyi, Doğa Derneği, Esentepe Mahallesi sakinleri katıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR