ŞANLIURFA`DA KORKUNÇ CİNAYET

ŞANLIURFA`DA KORKUNÇ CİNAYET

Şanlıurfa`da 7 çocuk annesi Terfe K. (48) kızının başkasıyla evlenmesine karşı çıkan yeğeni tarafından tabancayla yaylım ateşine tutularak öldürüldü. Cinayet zanlısının 15 gün öncede "Kızını niye bana vermedin" diyerek tartıştığı halasını bıçakladığı iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, olay bu sabah Eyüp Nebi Mahallesi`nde meydana geldi. İddiaya göre 23 yaşındaki E.K,. ırgatlık yaparak geçimini sağlayan 7 çocuk annesi 48 yaşındaki Terfe `dan evlenmek için adı öğrenilemeyen kızını istedi. Yeğeninin isteğine olumsuz yanıt veren Terfe , kızı Mardinli bir ailenin oğluna vermek için söz verdi. Bunu öğrenen E.K. 15 gün önce halasıyla konuşmak için ırgatlık yaptığı Aksaray`a gitti. Hala yeğen arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine E.K. halasını bıçakladı.
Yeğeninin bıçaklı saldırısında hafif yaralanan Terfe , 2 gün önce mevsimlik işçi olarak gittiği Aksaray`dan memleketi Şanlıurfa`ya döndü. Eşi öldüğü için dul olarak yaşayan Şanlıurfa`ya geldiğini öğrenen E.K. bugün sabah saat 09.00`da Eyüp Nebi Mahallesi 3495`nci Sokak 12 numaradaki halasının evine gitti. E.K. evinde misafirliğe gelen kızı Nuray ve torunuyla oturan Terfe K`dan kızının geri çevrilmesini ve kendisine vermesini istedi. E.K., isteğine olumsuz yanıt veren halasıyla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine 23 yaşındaki E.K. üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek kurşun yağdırdı. Yeğeninin tabancasından çıkan kurşunlara hedef olan 7 çocuk annesi Terfe Karaca kafasına, göğsüne ve bacaklarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde öldü. Cinayetin ardından E.K., olay yerinden kaçtı. Komşuların durumu polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis, sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. Gözleri önünde annesinin öldürülmesiyle şoka giren Terfe `nın kızı ve torunu olay yerine gelen ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.
Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcının cinayetin işlendiği eve incelemelerini tamamlamasının ardından Terfe `nın cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Belediyesi`nin cenaze aracıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin yaklaşık 2 saat süren incelemesi boyunca Terfe `nın yakınlarından hiçbir kimsenin evine gelmediği görüldü. Yakınlarının eve gelmemesi üzerine yeğeninin kurşunlarına hedef olan kadının cesedi, incelemenin ardından sivil polisler tarafından evden çıkartarak cenaze aracına yükledi.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan polis, halasını öldürdüğü iddia edilen cinayet şüphelisi E.K.`nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Bu arada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, olayı çok yönlü olarak sürdürüyor. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR