Turizm Yoluna Büyük Yatırım

Turizm Yoluna Büyük Yatırım

  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, turizm yolu çalışmalarının başlatıldığı Halfeti İlçesi`nde incelemelerde bulundu.

  Vali Güvenç, kaymakamlık binasında Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer ve Karayolları 9`uncu Bölge Müdürü Şamil Gülen ve muhtarlarla toplantı yaptı.

   Turizm yoluyla ilgili çalışmaları anlatan Vali Güvenç"Ne kadar bize kolaylık sağlanırsa yardımcı olunursa biz de bu işi rahat bir şekilde bitiririz.

    Toplamda 47.7 kilometre uzunluğunda bir yolumuz olacak. Halfeti`nin Yukarı Göklü beldesinden Bozova`nın Yaylak beldesine uzanan bir yol. Bozova ve Halfeti`de kaymakamlarımıza iki ayrı ihale yaptırdık. İki ayrı müteahhit çalışsın çabuk olsun diye düşündük. Toplam bu işin devlete maliyeti de keşif artışı olmasa 15 milyon 500 bin lira"dedi.

    Vali Celalettin Güvenç, konuşmasının ardından yolun yapılmasında katkısı bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`i telefonla arayarak teşekkür etti. Telefonla toplantıya katılanlarla seslenen Bakan Çelik,"Yol çalışmamız herkese hayırlı olsun. Zor bir süreçten geçerek bu yolun inşaat çalışmasına başlamış bulunuyorsunuz. Bu yolun karayolları bünyesinde yapılması önemli bir mücadeleyi gerektirdi. Bir rüyayı ve bir hedefimizi daha gerçekleştirdik" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR