TUB-DER İLK ZİYARETİNİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİNE YAPTI

TUB-DER İLK ZİYARETİNİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİNE YAPTI

Kısa adı TUB-DER olan Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Genel Başkanı Kenan Karataş, ilk ziyaretini (İHD) İnsan Hakları Derneğine yaptı.

Karataş, beraberinde ki dernek üyeleri ile birlikte İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu’nu makamında ziyaret ederek barış süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Kenan Karataş şunları söyledi.

“TUB-DER olarak halka yönelik yaptığımız toplantıların yanın da bundan sonra barış sürecine gönül vermiş STK ve Dernekleri ziyaret etme kararı almış bulunmaktayız. Bu kapsamda da ilk ziyaretimizi İHD’ye yapmış bulunuyoruz. İnsan Hakları Dernek Başkanımız Sayın Babaoğlu ile barış sürecinde ki gelişmeleri ve süreç doğrultusun da birlikte neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Aldığımız bazı ortak kararlar neticesinde süreç içinde sık sık bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Yaşanan kardeş savaşının yerini siyasi mücadele ortamına bırakması tek dileğimiz oldu. Hükümetin demokratikleşme yolunda radikal adımlar atmasını bekliyoruz”. Dedi

İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ise TUB-DER Başkanı Kenan Karataş’ın ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek sözlerini şöyle devam etti.

“Barış sürecine destek amacıyla kurulmuş olan TUB-DER’i tekrar kutlamak istiyorum. Yaklaşık olarak dört aydır kan dökülmüyor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak yürütülen barış sürecine katkı sunmak adına birlikte hareket edeceğiz. Kan’ın durduğu yerde artık siyaset konuşulmalı. Bazı kavramlar konuşulmaya başlanmalı. Haklar anayasal güvence alınıp, demokratikleşme yolu açılmalı. Barış sürecinin başarıya ulaşması sadece hükümetin çabalarıyla olmaz. Bizlerde sürecin takipçisi olmalı, gerçekleşmesi yönünde çaba harcamalıyız”… Dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR