AK Parti`de erken seçim sesleri!

AK Parti`de erken seçim sesleri!

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Ankara`da çözüm senaryoları tartışılmaya başlandı. Bu senaryolardan öne çıkanı 2014`te hem genel hem de yerel seçimleri birlikte yapmak. Ankara, 2014`te çifte sandık ihtimalini konuşuyor.

Radikal`den Ömer Şahin`in haberine göre Gezi Parkı eylemleri ile başlayan olayları “büyük oyun” olarak gören AK Parti, erken seçim konuşmaya başladı. Uluslararası çevreler ve içerdeki faiz lobisinin Türkiye’ye yönelik mühendislik çalışması yaptığına inanan AK Parti’de yerel ve genel seçimlerin birlikte yapılması tartışılıyor. Yerel seçimler önümüzdeki Mart, genel seçimler ise 2015 yılının Haziran ayında. İktidar, erken seçime “evet” derse Mart ayında 2 sandık aynı anda kurulmuş olacak. Başbakan Erdoğan’ın Taksim Kışla projesinden geri adım atmaması, Afrika dönüşü yaptığı konuşmalar erken seçimin işaretleri olarak görülüyor. AK Parti çevrelerinde erken seçimin hem parti içinde doğabilecek sorunları önleyeceği de belirtiliyor

3 Dönem Kuralı ne olacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanla beraber yaklaşık 75 kişi parti tüzüğünde yer alan “ 3 dönem kuralı” gereği seçimlerde aday olamıyor. AK Parti, erken seçim durumunda bu kuralı değiştirmeyi göze aldı. AK Parti’li bir yetkili, “Uluslar arası bir komplo varken tüzüğün hükmü mü olur?” dedi.

Kritik MKYK toplantısı

AK Parti’nin 100’ncüsü yapılacak olan yarınki Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı büyük önem taşıyor. Olası bir erken genel seçimin kaderi o toplantıda belli olacak. Normalde Ankara’da yapılacak olan toplantı İstanbul’a alındı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR