Harran Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu

Harran Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu

   Harran Üniversitesi`nde öğrenim gören 6 bin öğrenci kep fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadı. Mezuniyet töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, küresel oyunlara kanılmaması gerektiğini belirterek, "Ülkemiz ve bizim kültürümüz üzerinde oynanan oyunları fark edelim. Küresel oyunlar bizim geleceğimizi asla karartmasın" dedi.

  Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi`nde düzenlenen 2012-2013 eğitim yılı mezuniyet törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Halil Mutlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile davetliler katıldı. İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. İbrahim Halil Mutlu, mezun olan öğrenci sayısının her yıl artacağına inandığını belirtti. Rektör Mutlu, "Bu yıl 6 bin öğrencimiz mezun oldu. Her yıl bu sayının artacağına inanıyorum. Ülkemize hizmet etmek için mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor" dedi.

  Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, öğrencilere küresel oyunların geleceğinizi asla karartmasın tavsiyesinde bulundu. Vali Güvenç, "Sizlerle bu ülke lider bir ülke yolunda emin adımlar atacak. Kültürümüze yabancılaşmayalım. Özgür ülkenin özgür gençleri olduğumuzu asla unutmayın. Ülkemiz ve bizim kültürümüz üzerinde oynanan oyunları fark edelim. Küresel oyunlar bizim geleceğimizi asla karartmasın. Buna sizlerin izin vermeyeceğini biliyorum" dedi.

  Konuşmaların ardından, bölümlerinden birincilikle mezun olan öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Diploma dağıtımının ardından tören, kep atma ve havai fişek atılmasıyla sona erdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR