CUMALİ GÜZELSU`YUN YÜREK BURKAN DRAMI

CUMALİ GÜZELSU`YUN YÜREK BURKAN DRAMI

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesine bağlı Narlıova köyünde oturan eden ve 4 yaşından beri karaciğer yetmezliği hastası olan Cumali Güzelsu (14) sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım bekliyor.
Dört yaşında Siroz hastalığına yakalanan ve karaciğer yetmezliği tanısı konan Cumali Güzelsu, sağlığına kavuşmayı bekliyor. Bir defa ameliyat olan Güzelsu, karaciğer yetmezliği hastalığının yakasını bırakmadığını söyledi. 13 yaşına geldiğinde karaciğerlerinin tam iflas ettiğini belirten Güzelsu, bir yıl önce Antalya Devlet Hastanesinde karaciğer nakli yapılmış, ancak aradan bir yıl geçitken sonra nakledilen karaciğeri tekrar iflas etti. Baba Halil Güzelsu (41), oğlu Cumali`nin tedavisinden uğraşmaktan hem 13 çocuğunu ihmal ettiğini hem de elde avuçta ne varsa tükettiğini kaydetti. Cumali Güzelsu`nun amcalarından ve Narlıova köyünde ikamet eden İbrahim Ancık Güzelsu, Cumali`nin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, "Cumali 4 yaşında iken karın şişliği rahatsızlığından dolayı babası ile birlikte Şanlıurfa Devlet Hastanesi`ne götürdük. Bizlere o günlerde çocuğu Ankara`ya götürmemizi söylediler. Bizde Ankara Numune Hastanesine götürdük. Cumali 13 yaşına geldiğinde yine karın şişliği rahatsızlığı
ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırdık. O zaman bizleri Malatya`ya sevk ettiler. Malatya`dan da Antalya Devlet Hastanesi`ne sevk edildik. Antalya Devlet Hastanesi doktorları bu çocuğun karaciğerlerinin iflas ettiğini ve çocuğa karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Karaciğer nakli için sıra almanız ve beklemeniz gerekiyordu. Bizde bekledik ve 5 ay sonra bizi aradılar, çocuğun dokusuna uygun bir karaciğer bulunduğunu belirttiler. 2009 yılında karaciğer nakli gerçekleşti. Ancak 10 ay sonra nakledilen karaciğerde iflas etti. Doktorlar Cumali`ye tekrar karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledi. Şimdi 3 aydır Cumali yatağa mahkum oldu. Artık yürüyemiyor, konuşamıyor ve durumu ağırlaştı. Cumali`nin babası artık tükendim diyor. Köylüde yardım etmekten bıktı. Ben buradan hayır sahiplerine sesleniyorum. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Bu ailenin durumu içler acısı. Bu aileye bir yardım eli uzansın. Bu aileye bir yardım eli uzanırsa belki hayatta kalma mücadelesi verebilirler" dedi.
Baba Halil Güzelsu,14 çocuğu ile köy ortamında hiçbir işi olmadan şu anda köylünün desteği ile yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Ailenin yetişkin 2 kızı Antalya`da tarlada çapa işi yaparak evdekilere harçlık gönderiyor. Kerpiçten 2 göz odada ve ilkel şartlarda yaşam mücadelesi veren Güzelsu ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR