10 yıllık felçli hasta fitoterapi ile ayağa kalktı

10 yıllık felçli hasta fitoterapi ile ayağa kalktı

Sakarya Ferizli`de geçirdiği felç nedeniyle 10 yıldır yatalak olan Zeynep Özkaya,  uzmanı Mustafa Eraslan`ın önerileri sayesinde yardım almadan yürümeye başladı. Her gün kendi imkanlarıyla yürüyebilen Özkaya, yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Zeynep Özkaya 10 yıl önce geçirdiği felç sebebiyle hareket imkanını tamamen kaybetti. Hastalıktan sonra sadece göz kapaklarını hareket ettirebilen Özkaya, pek çok doktora başvurdu ancak hiçbir sonuç alamadı. Ancak Zeynep Özkaya`ya, gittiği tüm doktorlardan yapılacak bir şey yok cevabını aldı ve ölümü beklemeye başladı. Tüm umutsuzluklara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen Özkaya, 6 ay önce Dr. Mustafa Eraslan`ın önerilerini hayata geçirmeye başladı.

Eraslan`ın uyguladığı tedavi yöntemlerini hayata geçiren Zeynep Özkaya, sadece üç ayda tedaviye cevap verdi. Bu süre içinde vücudundaki ödemlerden kurtulan Özkaya 3 ayda 30 kilo verdi. Kilo kaybından sonra daha rahat hareket imkanı elde eden hastanın konuşmasında da fark edilebilir düzelmeler oldu. Dr. Mustafa Eraslan Sakarya`ya yaptığı ziyarette, "Bütün hastalıklar elhamdülillah iyileşir. Şifa Allah`ın elinde biz vesilesiyiz. Nihayetinde yatıyordun ayağa kalktın. İnşallah 1-2 sene içinde geleceğiz bize fındık toplayacaksın" sözleri ile Zeynep Hanım`a daha da moral verdi.

Zeynep Özkaya eşinin kendisi için hazırladığı parkurda günde 13-15 kez yürüyor.

KOMŞULARI ÖZKAYA`NIN DEĞİŞİMİNİ HAYRETLE İZLİYOR

Özkaya`nın kısa sürede yaşadığı iyileşme süreci komşularını da hayrete düşürdü. Toplumda ların iyileşememesi yaygın bir kanıyken Zeynep Özkaya`nın sağlığına kavuşması komşusu Oya Arukan`ı şaşırttı. Arukan, Özkaya`nın durumunu şöyle özetledi:

"Zeynep Teyze 10 yıldan bu yana yatan, kesinlikle ayağa kalkamayan, konuşamayan, kendini ifade edemeyen bir teyzemdi. Biz çok üzülüyorduk haline. Sürekli yanına gidip geliyorduk. Söylediklerini anlamakta zorluk çekiyorduk. 10 yıldan sonra o kadar çok büyük bir gelişme gördüm ki Zeynep Teyze`de inanamıyorum. Şu anda o hastadan eser yok, maşallah yürüyor fındık topluyor."

Zeynep Özkaya`nın kızı Ayşe Güngör de, annesinin hayata tutunuşunu hayret ve mutlulukla izliyor. Güngör, "Annem Dr. Mustafa Eraslan`ın önerilerine uymaya başladı. Aradan 1-2 ay geçti ben buraya geldim inanamadım. Annemi tanıyamadım. Acayip kilo vermiş, zayıflamış, kendi kalkıyor ve kendi yürüyor. İnanın o kadar mutlu oldum ki bu sefer sevinçten komaya girdim" şeklinde konuştu.

`DEVLET FİTOTERAPİYE SAHİP ÇIKMALI`

Dr. Mustafa Eraslan, devletin  yöntemine destek vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Siz tedavi verdiniz iyi olmadı. Kesinlikle bilimsel değildir. ABD ne derse desin. Tedavi verdiniz iyi oldu, işte bu bilimseldir. Ama işin en güzeli ve doğrusu bizim günümüz tıbbında kullanılan ilaçlar ve tamamlayıcı tıpta kullanılan ilaçların bir araya gelmesi ki tüm Dünya`da böyle. Sağlıklı protokoller oluşması ve işte bu ablamız gibi ayağa kalkması. Bütün damarlar açılabilir. Bütün kalp hastaları toparlayabilir. Felçli hastalar ayağa kalkabilir. Bu ifadelerden sonra devletin yapacağı şey şudur. Ey doktor Mustafa, ya doğru söylüyorsun ya yalan söylüyorsun. Yalansa soruşturma açalım, cezan neyse verelim. Doğruysa biz buna sahip çıkalım. Sahip çıkarken de biz bunu çok net diyoruz ben bildiğim her şeyi insanlara anlatayım. Adapazarı`nda benim bildiğim bilgileri bilen 50 tane 100 tane doktor olsa ben ücretsiz öğretmeye hazırım. O zaman bu hastalara ulaşmak sizin o doktora ulaşmanız ve hastanın şifa bulması çok daha rahat olacak."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR