7. DÖNEM KURSİYERLERİNDEN MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

7. DÖNEM KURSİYERLERİNDEN MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

Şanlıurfa Belediyesi El Sanatları Merkezi, ahşap boya, takı tasarım, dikiş-nakış, mefruşat, çocuk bakımı kurslarına katılarak başarı sağlayan 110 bayan kursiyeri daha mezun vermenin gururunu yaşadı.
Belediye Sanat Galerisi`nde, bu yıl 7. dönem mezunlarını veren El Sanatları Merkezi kursiyerleri mezuniyet törenine Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Şeref Nur Alpan, Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışı yapılan sergide, 8 aylık eğitimlerin sonucunda ortaya konulan el emeği göz nuru ürünleri sergileyen Urfalı bayanlar, Başkan Fakıbaba`dan tam not aldı.
Sergilenen birbirinden güzel ürünleri inceleyen Fakıbaba, ortaya konulan eserleri hayranlıkla inceledi. Şanlıurfalı bayanların ekonomik anlamda güçlendirilmesi için Şanlıurfa Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Fakıbaba, bu ürünlerin pazarlanmasında kursiyerlere yardımcı olacakları sözünü verdi. Kendi tasarımları olan ve kendi elleriyle dikimini yaptıkları giysileri düzenlenen mini defilede podyuma çıkarak davetlilere gösteren kursiyerler, mankenleri aratmadı. Defileye uygun müzik eşliğinde podyumda yürüyen genç kursiyerlerin sahne performansı izleyenlerin beğenisi topladı. Performansı izleyenlerin beğenisi topladı. Tiyatro ve defilenin ardından bayanlara hitap eden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren El Sanatları Merkezlerinin üstlendiği misyona dikkat çekerek bu merkezlerin sayıca artırılması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından 110 kursiyere Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Sertifikalarını verdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR