4 Dadını Öldüren Saldırgan`dan `Dünya Bu, Hepsi Ölecek` Cevabı

 4 Dadını Öldüren Saldırgan`dan `Dünya Bu, Hepsi Ölecek` Cevabı

  Trafik kazasında ölen ablasının cenazesine gelen kadınların bulunduğu otobüse bıçakla saldırarak, annesi, anneannesi ve 2 yakınını öldürüp, 5 kişiyi yaralayan 19 yaşındaki Emrah Y., adliyeye sevk edildi.

  Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Emrah Y., pişman olup olmadığı yönündeki soruya, "Dünya bu, hepsi ölecek" karşılığını verdi.
 
  İmam nikahıyla evlendiği kişiyle Konya`nın Seydişehir İlçesi`ne yerleşen 25 yaşındaki Ayşe Y., geçen salı günü trafik kazasında yaşamını yitirdi. Gaziantep`e getirilen genç kadının cenazesinin Yeşilkent Mezarlığı`na defnedilmesi için hazırlık yapılırken, ablasının evlenmesine karşı çıkan Emrah Y., elinde bıçakla cenazeye katılmak için mezarlığa gelen kadınların bulunduğu otobüse girerek rastgele saldırdı.

  Önüne gelen çoğunluğu akrabası olan kadınları bıçakla yaralayan Emrah Y., görevliler tarafından etkisiz hale getirilirken, saldırıda yaralanan 9 kadın hastanelere kaldırıldı. Hastanelere götürülen kadınlardan saldırgan Emrah Y.`nin annesi Şemsey Y., anneannesi Ayşe Demir ile akrabaları Neslihan Taş ve Fatma Açar yaşamını yitirdi.

ŞÜPHELİ: OLAYI HATIRLAMIYORUM

  Olayın ardından vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilen şüpheli Emrah Y.`nin İl Jandarma Komutanlığı`nda sorgulaması tamamlandı. Daha önce de yaralama ve madde kullanımı nedeniyle 5 ayrı suç kaydı olduğu ve yaralama suçundan kısa süre cezaevinde kaldığı öğrenilen Emrah Y., jandarmadaki ifadesinde bıçağı nereden aldığını ve olayı nasıl gerçekleştirdiğini hatırlamadığını belirterek, "O bıçak kimin bilmiyorum. Olay, nasıl oldu onu da hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

"DÜNYA BU HEPSİ ÖLECEK"

  Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheli Emrah Y., sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri arasında 25 Aralık Devlet Hastanesi`nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet polislerinin de bahçesinde önlem aldığı hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Emrah Y., gazetecilerin yönelttiği `Pişman mısınız?` sorusuna; "Dünya bu hepsi ölecek" diye cevap verdi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLECEK

  Yaşamını yitiren ve otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edilen 4 kadının cenazelerinin bugün Gaziantep ve Şanlıurfa`nın Birecik İlçesi`nde toprağa verileceği bildirildi.

  Öte yandan bıçaklı saldırıda yaralanan Sabiha Yaşar (53), Nermin Bakbak (41), Zeynep Karayel (60), Zeynep Alın (22) ve Hatice Çiftçi`nin (43) hastanelerdeki tedavilerine ise devam ediliyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR