Belediye Meclisinde flaş karar?

Belediye Meclisinde flaş karar?

  Şanlıurfa Belediye Meclisi Temmuz toplantılarını tamamlandı. Dört gün süren Belediye Meclisi toplantısının ilk gününde meclise verilen önergeler görüşüldü. Meclisin ikinci gününde ise 10 maddeden oluşan gündem maddelerine geçildi.

  Şanlıurfa Belediyesi meclis salonun da bir araya gelen meclis üyeleri Maşuk Bölgesindeki Taşınmaz Mal satışı gündem maddesini oy çoğunluğu ile karara bağladı.

  Ticari Taksi ve Durak Yönetmeliği konusundaki gündem maddesi ise gerekli komisyona havale edildi. Komisyon incelemesini hazırlayarak bir sonraki meclis toplantısına getirilmek üzere meclis üyelerinin istişaresine sunacak.

  Karaköprü Belediyesi İmar Tadilatlarının, İmar Komisyonuna Havalesi ile alakalı gündem maddesini de oy çokluğu ile karara bağlayan belediye meclisinin Temmuz ayı toplantısını Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili ve Meclise Başkanlık eden M.Fevzi Yücetepe değerlendirdi.

Başkan Vekili toplantıyı değerlendirdi

  Temmuz ayı toplantısının uzun sürmesinin gerekçesini Maşuk’ta yapılan plana itirazlara bağlayan Yücetepe şöyle konuştu; Belediye Meclisinin Temmuz 2013 toplantısının değerlendiren Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili ve Meclise Başkanlık eden M.Fevzi Yücetepe şunları söyledi; ”Temmuz ayı toplantımız biraz uzun sürdü. Uzun sürmesinin gerekçesi daha önce bir plan yapmıştık Maşukla ilgili. Akabinde onun uygulama imar planını yani 1/1000’liği yüce meclis karar altına aldı ve imar kanunun 18. maddesi karar da alındı. Dolayısıyla 1/1000’lik planımız askıdayken bu plana itirazlar olmuştu. Yüce mecliste bu temmuz ayı toplantısında bu itirazları tek tek inceledi. Sonuçta 1/1000’lik plana yapılan itirazlar yüce meclis tarafından red edildi. Dolayısıyla Maşuk’ta şuan 1/1000’lik planımız yürürlükte.18.Madde uygulaması kapsamında da çalışmalar başlamış oluyor.” Dedi

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR