MAHALLELİNİN ELEKTRİK İSYANI

MAHALLELİNİN ELEKTRİK İSYANI

  Şanlıurfa’nın Yenişehir Mahallesinde sık sık voltajların düşmesi mahalleliyi çileden çıkardı. Mahalle esnafı voltaj sorunu nedeniyle iş yapamadığını söyledi.

  Yenişehir Mahallesinde esnaf ve mahalle sakinleri düşen voltajlar nedeniyle elektronik eşyalarının çalışmadığını ve arızalandığını ileri sürdü. Elektrik sorunlarına çare bulamadıklarını dile getiren mahalle kendi arasında dilekçe toplayarak Şanlıurfa Valiliği ve Elektrik Dağıtım şirketine vereceklerini aktardı.

  Ramazan Ayının gelmesi ve sıcaklıkların artması ile birlikte Şanlıurfa’nın kronikleşen sorunlarından olan elektrik sorunu yine nüksetti.  Elektrik trafolarının çok eski olduğunu ve sıcakların artması ile birlikte mahallede sürekli sorun oluştuğunu aktaran esnaf birçok elektronik ürünlerinin de yandığını ileri sürdü. Mahallede bulunan kasap, internet cafe, kuaför ve diğer esnaflar genel olarak işlerinin elektrik ile yürüdüğünü voltaj sorunu yaşanınca iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti.  Mahallede internet cafe İsmail Tanal ise bilgisayarlarının ana kartlarının yandığını iki kliması olmasına rağmen voltaj sorunu nedeniyle pervane çalıştırdığını ifade etti.   Sürekli ısındığı için trafoda sorun oluştuğunu söyleyen mahalle sakinleri ise büyük trafoya çok küçük bir fan yerleştirilerek trafonun soğutulmaya çalışıldığını anlattı.  Mahalle sakinleri yetkililerden bir an önce çözüm isterken mahallelerinde bulunan trafonu her seçim döneminde seçim vaadi olduğunu ifade etti.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR