Rasulayn`da Sessizlik, Ceylanpınar`da Huzur

Rasulayn`da Sessizlik, Ceylanpınar`da Huzur

  Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi`nde El Nusra cephesi ile PKK`nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında 14 gündür aralıklarla süren çatışmalar yerini sessizliğe bıraktı. Silah seslerinin iyice azalmaya başlamasıyla, günlerdir tedirginliğin hakim olduğu ve Rasulayn`dan atılan mermiler nedeniyle 3 kişinin öldüğü Şanlıurfa`nın Ceylanpınar İlçesi`nde de hayat normale dönmeye başladı.

  Ceylanpınar`ın karşısında bulunan Suriye`nin 70 bin nüfuslu Rasulayn ilçesinde geçen 16 Temmuz`da PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan ve sınırı aşan mermiler Ceylanpınar`da 3 kişinin hayatını kaybetmesine, 5 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaşanan bu gerginlik üzerine belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

   PYD güçlerinin ilçede kontrolü ele geçirmesinin ardından yeniden şiddetlenen çatışmalar, yerini sessizliğe bırakmasının ardından Ceylanpınar`da hayat normale dönmeye başladı. Rasulayn`da sessizliğin hakim olması Ceylanpınar`da günlerdir hakim olan gergin havanın dağılmasına neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren ilçede son günlerde can korkusu nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, park ve bahçelere akın etti. Çocuklar parklardaki oyun alanlarında eğlenirken, Ceylanpınarlı vatandaşlar da Rasulayn`da bir an önce huzurun sağlanmasını istediklerini belirtti. Sınır hattında ise güvenlik güçleri önlemlerini sürdürüyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR