Başbakan?ın Siyasi Danışmanları Şanlıurfa`da

Başbakan?ın Siyasi Danışmanları Şanlıurfa`da

Şanlıurfa`da yerel seçimlere 7 ay kala Ak Parti Genel Merkezi kente üs kurdu. Önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemek için çalışma yapan Ak Parti, Başbakan’ın siyasi danışmanlarını Şanlıurfa`ya gönderdi.

Başbakan 15 Eylül`de Şanlıurfa`ya gelerek Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması beklenirken, Ekim ayında Suruç Sulama Tünellerinin açılışı için programını erteledi. Bu ertelemenin altında başka sebepler yattığı vurgulandı. Milliyet Gazetesi, Haber7.com sitesinin haberine göre 15 Eylül’de Şanlıurfa’ya program yapan Başbakan Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilk Şanlıurfa’da açıklayacaktı.

Aynı zamanda yeni ilçe başkanlarının belirleneceği dönemde Ankara’da bulunan Yusuf Eğilmez birkaç gün sonra açıklama yaparak “Başbakan 15 Eylül’de Şanlıurfa’ya gelmeyecek.” dedi.

Ak Parti il teşkilatında muhalif sesler bir bir eleniyor. İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve birlikte hareket eden bazı isimlerin Fakıbaba yerine alternatif başkan adayları için çalıştıkları iddia edildi.

Şanlıurfa için bir isim daha var. Ömer Abamor. Abamor, Başbakan’a yakın bir isim. Aslen Urfalı olan Ömer Abamor, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanının İmar’dan sorumlu danışmanı olarak görev yapıyor. 4 yıldır bu görevde olan Abamor’u Şanlıurfa’ya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hazırlamak isteyen bazı isimler Ak Parti Genel Merkez de yoğun kulis yapıyor.

Diğer yandan da Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba için değişik kampanyalar yapılıyor. “Büyük projesi yok.” diyenlerin yanısıra, “Ak Parti’ye neden katıldı?” diyerek eleştirenlerin sesi bu sıralarda oldukça fazla çıkıyor.

Siyasi çevreler bugünlerde Fakıbaba’nın sıkça eleştirilmesindeki ana sebep olarak “Ak Parti’nin adaylık için Fakıbaba’yı düşünüyor olmasından” kaynaklandığını aktardı.

İşte tam bu aşamada Başbakan’ın talimatıyla Şanlıurfa’ya gelen danışmanlar vatandaşın nabzını tutuyor. Gerek il merkezi gerekse ilçelerde gezen danışmanlar önümüzdeki günlerde bir rapor hazırlayarak Başbakan’a sunacak.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR