Aşevinde Kadınlara Kanser Broşürü Dağıtıldı

Aşevinde Kadınlara Kanser Broşürü Dağıtıldı

Şanlıurfa`da, Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri, kadınlarda meme ve rahim kanserini önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında, aşevinde yemek almaya gelen kadınlara broşür dağıttı, ücretsiz tedavi için hastaneye gelmelerini istedi.

Kanserde erken tanı ve tedavi için çalışma başlatan Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi`nde (KETEM) görevli hemşire ve personeller, kent merkezindeki Gönüllü Kuruluşlar Aşevi`ne gitti. KETEM görevlileri, burada yemek almak için kuyrukta bekleyen kadınlara meme ve rahim kanserinin belirtilerini ve önlemlerinin yazılı olduğu broşürlerden dağıttı. Kadınlara meme ve rahim kanseri hakkında bilgiler veren görevlilerin broşür dağıttığı kadınlar ise yüzlerini eşarplarıyla gizleyerek gazetecilerin kendilerini görüntülemesini engellemeye çalıştı.

KETEM Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, kentte tüm kadınlara ulaşmayı arzuladıklarını ve bu doğrultuda aşevine geldiklerini ifade etti. Yüksekyayla, "Kadınların yoğun olarak bulunduğu Bir Nokta olduğu için aşevini tercih ettik. Kadınlara meme ve rahim kanserini anlattık, şimdi isteyenleri servislerle hastaneye götürüp sağlık taramasından geçireceğiz. Meme ve rahim kanseri çok ciddi bir kanser türü ve ölümcüldür. Meme ve rahim kanseri erken teşhis edilebiliyor" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR