HİLVAN?DA ?MATEMATİK EVİM? PROJESİ

HİLVAN?DA  ?MATEMATİK EVİM? PROJESİ

HABER/FOTOĞRAF: İBRAHİM HALİL ŞİL

‘’Matematik Evim’’ adı verilen projeyle matematik dersi artık öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak öğrencilerin severek, oynayarak, yaparak ve yaşayarak çalıştıkları öğrendikleri bir ders haline gelecek. İlçe Kaymakamı Sayın Uğur Sezer’ in talimat ve destekleriyle hayata geçirilen proje Hilvan ilçesinde bir ilk olacağı öğrenildi.

Kaymakam Uğur Sezer projeyle ilgili olarak şunları kaydetti: “Özel okullarda oluşturulan ‘Düşünme Becerisi, Üretkenlik, Zekâ Oyunları, Görsel Algı’ sınıflarını biz tek çatı altında toplayarak uygulamaya koyacak ve öğrencilerimizin istifadesine sunacağız. Bu projeyi hayata geçirmeden önce ilçemiz 75. Yıl Ortaokulu Matematik Öğretmeni Medeni Arslan’ ın koordinatörlüğünde, ilçemizdeki tüm matematik öğretmenleriyle bir araya gelip, beyin fırtınası şeklinde istişareler yaparak matematik dersini öğrencilerimize nasıl daha fazla sevdirebiliriz diye toplantılar yaptık. Yaptığımız toplantılar neticesinde ortaya ‘Matematik Evim’ projesi çıktı. Malumunuz üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde öğrencilerin seviyelerini belirlemek amacıyla yaptığı sınavlar neticesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki öğrencilerin Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi`ndeki başarı düzeylerinin oldukça düşük olduğu görülmektedir. Başarı düzeyinin en düşük olduğu dersin de Matematik olmasından yola çıkarak, ‘Matematik Evim’ adlı projemizle öğrencilerimize matematiği sevdirerek onların matematik dersine karşı olan korkularını ortadan kaldırıp, ilgilerini arttırmayı öngörmekteyiz. Bu kapsamda özellikle taşımalı eğitimle köylerden gelen öğrencilerimizin de faydalanabilmesi için ilçe merkezindeki üç okulumuzda ‘Matematik Evim’ adı altında içinde matematik dersiyle ilgili etkinlik, araç-gereç ve zekâ/akıl oyunlarının olduğu, çağın gerektirdiği teknik donanımlı sınıflar oluşturacağız. Bu sayede öğrencilerimize matematik dersini sevdirmiş, onların matematiğe olan ilgilerini arttırmış ve bunun sonucunda başarı düzeylerini yükseltmelerine yardım etmiş olacağız.” dedi.

Kaymakam Sezer; Matematik Evim’ projesinin eğitime yönelik ilk çalışmaları olmadığını öğrencilerin, halkın eğitimi için kurum olarak her türlü çabanın içinde olduklarını dile getiren Kaymakam Uğur Sezer, kurumsal katkılarının yanı sıra yerel ve ulusal tüm projelerle ilgilendiklerini ve uyguladıkları projelerin çoğunun da eğitim ağırlıklı olduğunu belirtti.

Alınan bilgiye göre bu projeyle ilçe merkezindeki 3 okulda özel okullar seviyesinde bir uygulama söz konusu olacağı öğrenildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR