Bakan Çelik Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşması?na katıldı

Bakan Çelik Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşması?na katıldı

Şanlıurfa’da temaslarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  bir otelde düzenlenen 5. Dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşması’na katıldı. 
 
Burada yaptığı konuşmada Kent Konseylerinin önemine dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, ‘2005 yılında Belediye yasasına dahil olan Kent Konseyleri, önemli bir amaç için yasada yer aldı’ dedi. Kent Konseylerinin görevlerini de sıralayan Bakan Çelik şöyle konuştu; ‘Kent Konseylerinin ciddi istişare organı kentlilik bilincinin oluşmasını sağlama. Sürdürülebilir kalkınma, çevre duyarlılığı gibi bir çok konuda söz sahibi olan, görüş ifade eden bir konseydir’.
 
Kent konseylerinin katılımcı demokrasinin en önemli enstrümanlarından biri olduğuna dikkat çeken Bakan Faruk Çelik ‘Bunun yerele ve şehre inmesi son derece anlamlı ve önemlidir’ diyerek ‘Bu demokrasimizin nasıl geliştiğini, nasıl gürleştiğini görmemiz açısından önemlidir diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.
 
Toplantıya Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra; Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Milletvekilleri, İl Kent Konseyleri temsilcileri ve Bürokratlar katıldı. Vali Güvenç ve Başkan Fakıbaba, yaptıkları konuşmalarda Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısına ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını ifade ettiler ve kent konseylerinin önemine dikkat çektiler.
 
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik Şanlıurfa’daki programına kaldığı yerden devam etti.


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR