ŞANLIURFALI ÇOCUKLAR ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

ŞANLIURFALI ÇOCUKLAR ÖLÜME MEYDAN OKUYOR

Şanlıurfa`da her yıl onlarca çocuğun su kanalında boğulmasına aldırış etmeyen Şanlıurfalı çocuklar ölüme meydan okuyarak kanala giriyor.
Geçtiğimiz günlerde bir kişinin DSİ kanalında suya girerek boğulup ölmesinin ardından yetkililer su kanalının çevresinde önlemler alırken, Şanlıurfalı çocuklar yine bilinçsizce kanala girmeye devam ediyor. Sıcaktan bunalan çocuklar daha birkaç gün önce bir kişinin boğularak ölmesine aldırmadan DSİ kanalında suya girmeye devam ediyor. Çocukların bir anlık ihmali akıntılı suya kapılarak boğulmalarına neden olabilecek durumdayken, çocuklar ölüme meydan okurcasına suya tehlikeli atlayış yapıyor. Bazı çocuklar ise yol kenarında geçen çamurlu ve pis suyun içinde yüzmeye çalışıyor. Ailelerinden habersiz kanala gelen çocuklar, bir taraftan balık yakalarken, diğer taraftan serinlemek için kanala giriyor. Kameraları gören bazı çocuklar ise ailelerinin kendilerini televizyonda görmemesi için yüzünü saklamaya çalışıyor. Vatandaşlar, çocukların bilinçsizce suya girerek ölüm tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini ifade ederek, yetkililerin daha caydırıcı önlemler alması gerektiğini söyledi. Kameralardan kaçan çocuklar ise yaptığı konuşmalarında adeta ölümden korkmadıklarını ifade ettiler. Sırtını kameraya dönüp konuşan çocuklar, "Buraya balık tutmayla geldik. Serinlemek içinde yüzüyoruz. Ailemizin haberi de var buraya geldiğimizden. Tuttuğumuz balıkları eve götüreceğiz. Ölümden korkuyoruz ama elbet bir gün öleceğiz. Ecelim ya suda olacak, ya da suda olacak. Ailemi düşünüyorum ama kendime güvendiğim için yüzüyorum. Ayağıma kramp girse kıl çekerim geçer" dedi.
Başka bir çocuğun yaptığı konuşma ise kan dondurucu cinstendi. Çocuk, "Hayır ölümden korkmuyorum. Canı veren Allah, canı alan Allah, ne zaman Azrail`in geleceği belli değil. Azrail gelirse canımızı suda da alır, kara da alır. Ha suda ölmüşüz, ha başka yerde ölmüşüz" diye konuştu. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR