İBRAHİM HALİL ÇELİK AKTİF SİYASETE DÖNÜYOR

İBRAHİM HALİL ÇELİK AKTİF SİYASETE DÖNÜYOR

Şanlıurfa`da daha önce 2 dönem Belediye Başkanlığı ve daha sonra Milletvekilliği yapan İbrahim Halil Çelik Büyükşyehir Belediyesine Aday adayı olmaya çok yakın...

Yerel Seçim öncesi Şanlıurfa`da siyasi arena bir hayli hareketlendi.. Şu ana kadar birçok aday adayı Şanlıurfa`nın 3 Merkez ilçe ve 10 İlçesine aday adayı olmak için müracaatları yapmış durumda..

Şanlıurfa`da en fazla ilgiyi gören siyasi parti AK Parti.. AK Parti yetkilileri özellikle son 2 gündür mürcaat sayılarının bir anda arttığına dikkat çekiyor..

Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına henüz resmi bir müracaat yapılmamış.. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba`nın yanısıra bazı isimler ön plana çıkmış durumda..

Daha önce Şanlıurfa`da 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan,  19.ve 20.dönemlerde de Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yapan İbrahim Halil Çelik`in de AK Partiden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat etmesi kesin gibi..

İbrahim Halil Çelik`e yakın isimler, "Kamuoyunun bu yönde beklentileri var. İbrahim Halil Çelik`in aday adayı olması için bizzat kendisine çok büyük baskılar yapıldığını yakinen biliyoruz. Sayın Çelik`in Genel Merkeze müracaat yapmasını bekliyoruz"diyorlar..

Güneydoğu TV editörleri konuyla ilgili olarak bugün adı sıkça geçen İbrahim Halil Çelik`le bir telefon görüşmesi yaptılar..

İbrahim Halil Çelik bu yöndeki sorulara "Şu aşamada birşey söylemek istemiyorum. Ancak benim aday adayı olmamı isteyen büyük bir kesimin sürekli beni aradıklarını söyleyebilirim. Açıkçası düşünmüyor değilim. Bu yöndeki kararımı en geç 1 hafta içersinde vererek bu önemli konuyu sizlerle paylaşırım"dedi.

İbrahim Halil Çelik, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdi. Şanlıurfa Halk Eğitim Başkanlığı, Türkiye Yazarlar Birliği üyeliği, TBMM Başkanlık Divan katip üyeliği ve İdare Amirliği görevlerinde de bulundu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR