AK Parti?de Tatil Molası

AK Parti?de  Tatil Molası

Şanlıurfa’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün öğleden sonra başlayan resmi tatil yerel seçimler için aday adaylık başvuru  hızını yavaşlattı. Bankaların tatil olmasıyla talep edilen ücreti yatıramayan aday adayları başvuruda bulunamadı. AK Parti’de 1 Kasım’da sona erecek süre nedeniyle yarından itibaren başvuru izdihamı yaşanması bekleniyor. Diğer partilerde ise süreç olağan şekilde devam ediyor.
 
Şanlıurfa’da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adayı olmak isteyen kişiler başvurularını büyük oranda tamamladı. AK Parti’de başvuru için son 3 güne girildi. Aday adaylar bankaların tatilde olması nedeniyle istenen ücretini yatırmayınca başvuruda da bulunamadı. Talep olmayınca AK Parti İl Binası’nda da hareketlilik azaldı. Başvuru süresinin tamamlanmasına birkaç gün kala yarından itibaren yoğunluk yaşanması bekleniyor. Önceki seçimlerde de olduğu gibi başvuru sayısının son 3 gün içerisinde izdihama dönüşeceği tahmin ediliyor. 
 
12 milletvekili bulunan Şanlıurfa’da genel seçimlerde AK Parti’den 350 aday adayı başvurusu alınmıştı. Yerel seçimlerde ise 13 İlçe ve Büyükşehir belediye başkanlığı için 200’ü aşkın başvurunun alınacağı tahmin ediliyor.


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR