Halkalı`da patlama: 3 ölü

Halkalı`da patlama: 3 ölü

Halkalı`da, askeri personeli taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında bomba patlaması sonucu 2 uzman çavuş şehit oldu, 1 genç kız ise hayatını kaybetti.

Saldırının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi.

Alınan bilgiye göre, saat 07.15 sıralarında meydana gelen olayda, Halkalı`daki askeri lojmanlardan askeri personel alan servis otobüsü, askerleri birliklerine götürmek üzere yola çıktı. Halkalı Altınşehir yolu üzerinde ilerleyen otobüs TEM otoyoluna yaklaşık 1 kilometre kala mesafedeyken, çalılıkların arasına yerleştirildiği belirlenen bomba patladı. Patlamada 2 uzman çavuş ve asker çocuğu öğrenilen bir genç kız hayatını kaybetti. Otobüste bulunan 9 askeri personelin de yaralandığı bildirildi.

Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı personel, ambulanslarla Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlama sırasında otobüsün hemen ardında ilerleyen otomobilin sürücüsü, "Yolda ilerliyorduk. Arkamdaki otobüsün askeri araç olduğunu fark edince yol verdim. Beni yaklaşık 50 metre geçmişti ki büyük bir patlama meydana geldi. Yaralılar vardı. Çok büyük bir panik havası yaşandı" dedi.

Öte yandan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR