Başbakan 48 İlin Başkan Adayını Belirleyecek

Başbakan 48 İlin Başkan Adayını Belirleyecek

Yerel seçim için geri sayım sürüyor. Ak Parti`de de aday listeleri konusunda karar haftasına girildi. Başbakan Recep Tayyip ErdoğanAk Parti Genel Merkezi`nde, bugün, yarın ve çarşamba günü gerçekleştireceği toplantılarda adayları netleştirecek. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Üst Komisyon, bugün, yarın ve çarşamba yapacağı toplantılarla aday listelerini kesinleştirecek. 8 büyükşehir, 40 il masaya yatırılacak.

NİHAT HATİPOĞLU NETLEŞECEK

İzmirAydın gibi muhalefetin elinde olan büyükşehirlerde gösterilecek adaylar da bu toplantılarda belirlenecek. Aynı şekilde Mardin, Samsun gibi illerle ilgili bazı kamuoyu yoklamalarının yapıldığı kaydediliyor.
Aday olmamasına karşın bölgedeki etkinliği bilinen ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu`na Diyarbakır teklifine de son cevabın bu hafta alınması bekleniyor.

33 İLİN BELİRLENMİŞTİ

Erdoğan başkanlığındaki heyet, geçen hafta yapılan toplantılarda, İstanbul,AnkaraKayseriKonyaŞanlıurfaManisa gibi illerin de aralarında olduğu 22 büyükşehir ile 11 il belediyesinde adaylarını netleştirmişti.

KADERLERİ DEĞİŞECEK

6 bin 250 aday adayı arasından belirlenen isimlerin yanı sıra, başvurusu olmasa da Ak Parti`nin oylarını artıracağı öngörülen isimlere de özel davet yapılıyor. Sonuçlar, kabinedeki bazı isimlerin kariyerlerinde de değişimi getirecek.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR