TOPUK DİKENİNE SON

TOPUK DİKENİNE SON

Osm Ortadoğu  Hastanesi’nde topuk  dikeni  ve dirsek  ağrılarında neredeyse  tama  yakın  iyileşme  sağlayan  ESWT ( ŞOK  DALGA  TEDAVİSİ)  tedavisi  başladı.İlaçsız özel  bir  tedavi yöntemi  olan  eswt  3-5  seans  gibi  kısa  bir  sürede  çok  ciddi  iyileşmeler  sağlamaktadır.

ESWT nedir?

ESWT, ingilizce adıyla “Extracorporeal ShockWave Therapy”, türkçe tercümesiyle “Vücutdışından Uygulanan ŞokDalga Tedavisi” veya kısaca “Şok Tedavi”; spark gap teknolojisi prensibi ile vücut dışında oluşturulan şok dalgalarının elipsoid şeklindeki bir çelik çanak vasıtasıyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasına  dayanan yeni bir “non-invazif” tedavi şeklidir. Ayrıca bu tedavi Avrupa’da “Ossa-Therapy” ve Amerika’da ise “OrthoTripsy” adlarıyla da anılmaktadır. ESWT Vücut dışında oluşturulan şok dalgası ile tedavi demektir. Vücuda tedavi edilecek bölgeye mini şok dalgaları gönderilerek tedavi sağlanır. Modern, cerrahi olmayan, anestezisiz, ilaçsız özel bir tedavi yöntemidir. Geniş bir tedavi alanı vardır.

Uygulandığı tedavi alanları:

  • Topuk dikeni
  • Fasiit
  • Tenisçi dirseği (lateral  epikondilit) ve golfçu dirseği (medial  epikondilit)
  • Impingement sendromu: En yaygın omuz şikayetidir. (kol 90 derece kaldırıldığında hissedilen ağrı)
  • Çeşitli tendinit tipleri: Tendon kılıfında veya tendonda meydana gelen enflamasyonlarla ilgili genel ağrılı şikayetler
  • Patellar tip sendrom

50.000 hasta üzerinde yapılan tıbbi litaratürlerde yayınlanmış çalışmaların ortalama başarı yüzdeleri Topuk Dikeninde %85, Tenisçi Dirseğinde % 70 Omuzun Kalsifiye Tendiniti/Donuk Omuz  hastalıklarında % 80 ve üstündedir.Şok  dalga  tedavisi  Özel OSM Ortadoğu Hastanesi  fizik  tedavi  ve  rehabilitasyon uzmanı  Uz. Dr. Gürhan Güreser ile  ortopedi  uzmanları  Op.Dr. Mithat Yazar ve Op.Dr. Ahmet Ün gözetiminde  yapılmaktadır.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR