Ünlü İşadamlarına Rüşvet Gözaltısı

Ünlü İşadamlarına Rüşvet Gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca bu sabah `yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla` ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlar başlatıldı. Şu ana kadar 20`den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyon, 3 ayrı soruşturmayı içeriyor.

Birinci soruşturma işadamı Ali Ağaoğlu`na, ikinci soruşturma Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın oğlu Salih Kaan Çağlayan`a, üçüncü soruşturma ise işadamı Reza Zarrab ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan`ın aralarında bulunduğu şahıslarla ilgili olduğu öğrenildi.

Ali Ağaoğlu`nun n da aralarında bulunduğu 20`den fazla kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Muammer Güler`in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan`ın oğlu Salih Kaan Çağlayan hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Bakanların oğlunun da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmayı yürüten isimler ise kamuoyunun yakından tanıdığı isimler. Eski Ergenekon Savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz ile ona bağlı olarak görev yapan savcı Celal Kara tarafından soruşturma yürütüyor.

Fatih Belediye Başkanlığı binasında hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinde binaya geldiği belirtilen polis, içeride inceleme yapıyor.

İşadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri belirtiliyor.

operasyonun nedeni!

Resmi bir açıklama henüz yok ama Türkiye`nin pek çok ünlü işadamı ve bakan çocuklarının gözaltına alındığı operasyonla ilgili çarpıcı iddialar var. İşte iddialardan birkaçı...

* 1 yıldır devam eden bir fiziki ve teknik takip süreciyle yapılan soruşturmada bazı iş adamlarının sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri yaptığı belirtiliyor. 

* Bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere rüşvetle vatandaşlık verildiği iddialar arasında.

* İmar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması.

 

* Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin kamuoyuna açıklanmadan el altından satılması da iddialar arasında.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR