Şanlıurfa Dahil 6 İlde Elektrik Kesilecek!

Şanlıurfa Dahil 6 İlde Elektrik Kesilecek!

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) bölge genelinde borcunu ödemeyen 217 bin abonenin elektriğini kesecek. 

DEDAŞ`tan yapılan açıklamada, yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan DEPSAŞ`ın 6 aylık sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013`te bir daha yenilenmemek üzere sona erdireceği, bu kapsamda borcunu ödemeyen Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt`te 217 bin abonenin elektriğinin kesileceği belirtildi. 

Yeni yıl ile borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik kullananlara karşı tavizsiz bir mücadele başlatılacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Geçmiş dönemlerde yeterli ve sıkı denetim uygulanmaması nedeniyle özellikle bölge illerinde yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımı ve borcunu ödememe alışkanlığının, özelleştirme sonrası değişmesinin sağlanabilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Dicle Elektrik bölgesinde bu sebeplerden dolayı elektrik enerjisi kesilen abonelerin, borcunu ödemeden mühürleri kırarak enerji almaya devam etme alışkanlığı dikkat çekici boyutlarda. Bu durum abonelerin ve yasal olmayan biçimde sayaca müdahalede bulunanların can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bunun yanı sıra, ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bu müdahale nedeniyle aboneler, kayıt dışı yani kaçak yollarla elektrik enerjisi kullanmaktan ötürü `karşılıksız yararlanma` suçunu işlemekten hapis cezası dahi alabiliyor. Söz konusu aboneler bunun yanısıra parasal müeyyideler ve kamusal haklardan men ile sonuçlanan cezalarla da karşı karşıya kalabiliyor." 

Dicle Elektrik`in özelleştirme öncesi yeterince uygulanmayan bu müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı aldığı, bunun için de hukuk büroları ve avukatlarla kapsamlı anlaşmalar imzaladığı kaydedildi. 

Bu doğrultuda aralarında belediyeler, köy içme suları, resmi ve kamu kurumları, şirketler, ticarethane ve meskenlerin bulunduğu abonelerin enerji kesintisinin kış ortasında mağduriyetlere yol açmaması için herkesin yükümlülüklerini yerine getirmesi uyarısında bulunulan açıklamada şöyle denildi: 

"DEPSAŞ, borcunu ödememekte direnen ve kayıt dışı elektrik enerjisi kullanma alışkanlığından vazgeçmeyen abonelere yönelik olarak bölge genelinde başlatacağı enerji kesme uygulamasına 1 Ocak`tan itibaren başlayacak. Bu uygulama, borcunu düzenli ödeyen abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamayı da amaçlıyor. Kısa sürede tamamlanması beklenen borçlu 217 bin abonenin elektriğini kesme işlemini Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ekipleri gerçekleştirecek." 

(vatan)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR