Aniden Gelen Elektrik Elektronik Eşyaları Yaktı

Aniden Gelen Elektrik Elektronik Eşyaları Yaktı

Şanlıurfa’da, aniden gelen elektriklerin yüksek volttan verilmesi yüzünden elektronik eşyalar yandı. Televizyon, bilgisayar, buzdolabı ve elektrik sayaçları yanan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 
 
ELEKTRONİK EŞYALAR YANDI, SAYAÇLAR PATLADI
 
Sabah saatlerinde elektrik kesintisinin yaşandığı Şehitlik ve Karakoyun mahallesi Bostancılar Caddesinde aniden yüksek voltajda gelen elektrikler, elektronik eşyalarının yanmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, cadde üzerinde bulunan elektrik kablolarının patladığını ve yere düştüğünü belirtti. Aniden yüksek voltajda gelen elektrik nedeniyle mahallede birçok ev ve iş yerinde çalışır halde olan elektronik eşyalar yandı. Bazı evlerin ise elektrik sayaçlarının patladığı görüldü. 
 
ELEKTRİK TELLERİ TÜPLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
 
Şehitlik Mahallesinde lokanta işleten Hamza Demir ‘’Teller yere düştü, o teller yerde yarım saat kaldı. Biz DEDAŞ’a durumu bildirdik gelecez dediler, yarım saat sonra geldiler bu arada üç kere daha patlama oldu.  Köşedeki tüpçünün tüplerinin üzerine elektrik kabloları düştü’’ dedi. Demir, mahallelinin büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını anlattı. 
 
ELEKTRİK KABLOLARINA ÇUBUKLU ÖNLEM
 
Şehitlik mahalle muhtarı Mehmet Karakuş ise Bostancılar Caddesinde 3 kere patlama olduğunu söyledi. Patlamayı yetkililere bildirdiklerini kaydeden Karakuş, ‘’Bir saat içerisinde sadece bizim öğrendiğimiz;  2 evin saati, 1 evin televizyonu, 2 esnafın klima, 1 motosiklet, 1 çay ocağı ve bir evin tüm beyaz eşyalarının yandı’’ dedi.  Muhtar  Mehmet Karakuş yetkililerin eşyaları yanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Ayrıca elektronik eşyası yanan vatandaşların DEDAŞ’a müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.  Elektrik tellerinin koptuğu Bostancılar Caddesinde bazı yerlerde ise gevşeyen kabloların birbirine çarpmaması için tahta çubuk ile önlem alındığı görüldü. 


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR