EMİN KARAHAN "SBS DEĞİŞTİ"

EMİN KARAHAN "SBS DEĞİŞTİ"

Değişiklik ile ilgili olarak Şanlıurfa Uğur Dershaneleri Müdürü Sn. M. Emin KARAHAN bundan sonra uygulanacak olan yeni sistemin ayrıntıları hakkında bilgi vererek öğrenci velilerinin değişimi çok iyi anlamaları ve öğrencilerinin eğitim – öğretimini ona göre planlamaları gerektiğini ifade etti. 

 

            Şanlıurfa Uğur Dershaneleri Müdürü Sn. M. Emin KARAHAN, yapılan değişiklikleri şöyle sıraladı;

 

1)   SBS kademeli olarak kaldırılmıştır. Dolayısıyla SBS bu yıl 6. sınıfta olup 7.sınıfa geçen öğrenciler için iki yıl, 7.sınıfta olup 8.sınıfa geçen öğrenciler için bir yıl daha devam edecektir.

 

2)     Bu yıl 6.sınıfa geçen öğrenciler SBS` ye girmeyeceklerdir. Bu öğrenciler 8.sınıfın sonunda ilköğretim müfredatının bütününden oluşan tek bir sınava katılacaklardır.

 

3)    YBP uygulamasına devam edilecek YBP 6,7 ve 8. sınıfın yılsonu notlarının ortalamasına göre hesaplanacak ve %25 etkili olacaktır.

 

            Şanlıurfa Uğur Dershaneleri Müdürü Sn. M Emin KARAHAN “ Bu sonuçların toplamını düşündüğümüzde bundan sonraki süreçte dershane olarak Genel Merkezimizin yapmış olduğu planlamaları aynen Şanlıurfa’mızda da uygulayarak SBS başarı düzeyini arttırmak için gerekli hazırlığı tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

 

            Yeni getirilen sisteme göre, önümüzdeki yıl uygulanacak programda yapılacak çalışma ile

 

a)      4, 5, 6 ve 7. Sınıflarda Okula destek programı olarak uygulanacağı,

 

b)      8.sınıf sonunda yapılacak sınavın kapsamının geniş olması nedeniyle hazırlığın erken tamamlanacağı,

 

c)       Öğrencilerin YBP uygulaması dolayısıyla aslında sistemin içinde olacağı notlarının daha yüksek olması için destek sağlanacağı

 

gibi hedeflerinin olduğunu söyleyen Sn. M Emin KARAHAN velilerin sınav değişimleri ile ilgili kararların değişebilir olması ihtimalini göz önünde tutarak hareket etmeleri ve öğrencilerinin eğitim – öğretimi ile ilgili konularda acele etmeden ve uzman görüşüne dayanarak karar vermeleri gerektiğini vurguladı.(Haber Merkezi)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR