Şanlıurfa`da Tirit İkramı

Şanlıurfa`da Tirit İkramı

Şanlıurfa`da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde 10 bin kişiye tirit ikram edildi. Sabah namazının ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler kuyruk oluşturdu.

Şanlıurfa`da, Dede Osman Hafızlar Derneği tarafından hazırlanan 10 bin kişilik yöresel yemek tirit, sabah namazının ardından dernek binasında dağıtıldı. Yardımseverlerin desteği ile hazırlanan; 600 kilo et, 2 bin 500 ekmek, 300 kilo yoğurt, 100 kilo limon, 100 kilo sarımsak ve 100 kilo biber kullanılarak yapılan tiritten yemek isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Haşlanan etin üzerine Sarımsaklı yoğurt dökülerek ve limon sıkılarak tüketilen tiritten; Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ile Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bahçıvan`da yedi.

Hayırsever vatandaşların desteği ile 10 bin kişilik tirit yemeğini hazırladıklarını söyleyen Dede Osman Hafız Dernek Başkanı Murat Fidanoğlu, "Tirit ikramını her yıl geleneksel bir şekilde sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl daha çok tirit yapmayı planlıyoruz" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR