Eski Yönetimden Açıklama

Eski Yönetimden Açıklama

Bugün burada bir araya gelip bu açıklamayı yapmak beklide ben ve arkadaşlarımın en son istedikleri şeydi ama görevi bırakmamızdan bu yana bir buçuk sezon geride kalmışken bu takımı teslim ettiğimiz kişiler bizlere ve Şanlıurfa halkına verdiği başarı sözünü yerine getiremediklerinden dolayı olsa gerek belirli aralıklarla halen her şeyin tek suçlusu olarak bu takımın başarısızlığına sebep olan kişiler olarak bizleri göstermesi bugün bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı. Bizim yönetimi teslim ettiğimiz kişiler bu görevi nasıl ve ne şartlarla verdiğimizi çok iyi biliyorlar…

Biz bugün bir olayın tarafı olmak için değil birilerinin bizlere mal etmeye çalıştığı başarısızlığın asıl neden ve sebeplerini açıklamak için bir araya geldik. Bugüne kadar hep sustuk, çünkü ortak değerimiz Şanlıurfaspor zarar görsün istemedik ama artık yeter, bizimde sabrımızın bir sınırı var ve bizi günah keçisi gibi göstermeye kimsenin de hakkı yok.

Şanlıurfa spor kulübü başkanı Fethi Şimşek’in birkaç gün önce yaptığı yalan yanlış açıklamalara istinaden Şanlıurfa spor taraftarını bilgilendirme gereği duyuyoruz. Öncelikle bu açıklamalarımızı hiç kimse siyasi algılamasın ve siyasi bir taraflara çekmeye çalışmasın. Bu açıklama birilerine karşı durmak veya birilerine hizmet etmek amacıyla yapılmamaktadır. Bu açıklamalar gündemi değiştirmeye yönelik ve başarısızlıklarını örtmeye çalışarak kamuoyunun bakış acısını değiştirmek istemekten başka bir şey değildir.

Öncelikle fethi şimşek’in açıklamalarındaki bir iki konuya sırasıyla cevap vererek açıklamamıza devam edeceğiz.

1-  Fethi Şimşek açıklamasında, “..Haziran ayındaki ilk kongrede o zamanki mevcut yönetim görevi bırakmadığı için aday olmadan çekildik..” demiş. Aslında durum öyle değil. Kendileri aracı iş adamlarıyla ve siyasilerle o zaman bizim yönetime sürekli haber gönderip “..aday olmasınlar biz kongreye gelip aday olalım ve seçilelim demişlerdi…” Bizde o zaman onlara “..bu demokratik bir kongre biz adayız kendileri de gelip aday olsunlar Urfasporlu’lar kimi tercih ederse o görevi alsın..” demiştik. Ama Kaybetmekten korktukları için gelip aday olamadılar.

2-      Fethi Şimşek açıklamasında, “ Biz darbeyle gelmedik, mevcut yönetim birinci devrenin sonuna doğru görevi bırakıp kaçtığı için STK ların ve kamuoyunun daveti üzerine geldik..” demiş. Birincisi, doğru siz darbeyle gelmediniz bizde darbeyle gitmedik. Siz değil sizin feriştahınız bizim olduğumuz yönetime darbeyle gelemez zaten..! Ama PLANLA geldiniz ve YALANLA geldiniz.. devre arası yapılan kongrede tekrar yönetime aday olacağız diye ödünüz kopuyordu unuttunuz galiba,  tekrar bize haberler gönderip “aman ha aday olmayacaklar değimli aday olacaklarsa biz girmeyelim..” dediğinizi unuttunuz heralde. Yalanla geldiniz evet, bizim kurduğumuz takım şampiyon olacak bir takımdı ve şampiyon etmek için gerekli olan tek şey şehrin bütünlüğü ve şehri tüm dinamikleri ile birlik ve beraberlik havası sokmaktı. Unutmayalım ki Şanlıurfa sporu şampiyonluğa taşıyan en büyük etken bu birlik ve beraberliğin sağlanması olmuştu. Bize verdiğiniz bu taahhütlerle sezon sonunda Takımın şampiyon edileceği sözünüze güvenerek ve sizlere inanarak takımı size emanet ettik. Ama sözünüze ne kadar sadık olduğunuzu bugün görüyoruz..! Ama ne yazık ki siz bu emanete sahip çıkamadınız.

Bizler bugüne kadar Şanlıurfa sporun yıpranmaması adına ve Urfaspor camiasının kısır tartışmalara girmemesi adına hep sustuk. Urfaspor’un başarıları olmasından başka hiçbir düşüncemiz, İsteğimiz ve Temennimiz olmadı. Bu yüzden hiç konuşmadık. Belki bugün bile bildiğimiz birçok şeyi bazı kişilerle polemiğe girmemek adına konuşmayacağız ve anlatmayacağız.

Ama şimdi görüyoruz ki, Fethi şimşek ve ekibi Başarsızlıklarına bahaneler bulmaya çalışıp, bu bahanelerin arkasına gizlenip yalan yanlış beyanatlar vermeye ve çamur atmaya başladılar. Bizim görevi bırakmamızdan bir buçuk sezon sonra eski yönetimle ilgili açıklama yapılması basitlik, acizlik ve aslında çok manidardır.

Biz neden görevi bıraktık.?

Kongreye gitme kararı aldığımız o günlerde de yaptığımız açıklamalarda bunları söylemiştik. Bizler, arkamızda Belediylerin, STK’ların, Odaların, Borsaların, Mülki amirlerin, Siyasilerin, bürokratların, hatta kamuoyunun bir kısmının bile desteği olmadan, Hatta bu saydıklarımıza RAĞMEN ve bunlara karşı 12-13 iş adamı takımı sırtlamaya çalıştık.

Gün geldi, antreman sahamız kapatıldı idman yapacak yer bulamadık, nasıl olduysa maçlarımızda olaylar çıkartıldı cezalar aldık sahamız kapatıldı, eski yöneticiler takımı icraya verdiler paralarını faiziyle ödedik, stad maçlarımızda reklam almamız engellenip gelirimiz kesildi, gün geldi bir yönetici olarak stada aracımızı bile alınmadı, önümüzü tıkamak için aklınıza gelen gelmeyen her türlü problemlerle uğraştık, ve bütün bunlara rağmen takımı devre sonuna liderle aramızda 9 puan farkla 11. sırada getirdik ve devrettik. Öyle sizin gibi boş beleş yöneticilik yapmadık. Ama dediğimiz gibi memleketteki hiç kimsenin desteği olmadan kendi gücümüzle yapılacakların en iyisini yaptık ve kurulacak en iyi takımı kurduk. Ama gücümüz devre sonuna kadar yettiği için, ve o dönemden sonra urfasporun yükselen çizgisinin geriye düşmemesi için Maddi ve Manevi desteğe ihtiyaç olduğu için, ve o dönemde görüşme yaptığımız stk’lar, idareciler ve görüşülen iş adamları, takımı şampiyon etme sözü verdikleri için Urfasporun menfaatleri doğrultusunda yönetimi devretme gereği gördük. Belki maddi destek sağlandı, sözde birlik beraberlik havası verdiler ama işi bilmedikleri için yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.  Orada biz Fethi şimşek ve bazıları gibi kendi reklamımızı yapma peşinde olsaydık ve şahıslarımızın başarısını düşünseydik bu kadar radikal ve cesur bir karar almazdık. Bizim tek düşüncemiz urfasporun başarısıydı.

Fethi şimşek’in açıkladığı gibi takımın 10 milyon borçla alındığı apaçık YALAN veya yanlıştır dır. Kongrede ibra diye bir şey vardır ve ibrada borç 6 küsür milyon olarak açıklanmış kabul edilmiş ve devir alınmıştır. Bu borcun zaten 3,5 Milyonu da bir önceki yıldaki şampiyonluktan ve şampiyonluk priminden gelmekteydi. Yani biz 3 milyondan daha az bir paraya öyle bir takım kurmuştuk. Ayrıca fethi şimşek’in dediği gibi biz 7-8 futbolcu değil, 18 futbolcu bıraktık. Düşme potasında değil şampiyonluğa aday bir takım bıraktık.  E zaten sizin yaptıklarınız ortada..!

Ve şimdi diyoruz ki,

Yönetime gelirken, kongre öncesi yapılan görüşmelerde bizlere Başkan haricinde, her asil yöneticinin takıma 150BİN-TL Hibe, 100 Bin TL Borç, her yedek yöneticinin de 50 Bin-TL Hibe, 50 BİN TL Borç verileceği taahhüt edildi. Bu hibeler yapıldı mı, yapılmadı mı..? Bunu çıkıp kamuoyunun önünde belgeleri ile göstersinler ve ispat etsinler. Ama bunların şuana kadar yapılmadığını biz size söyleyebiliriz.

Eski yöneticilerin paralarının kongre biter bitmez ödeneceğini söylediler. Kimsenin parası ödenmedi, ödediklerinden de Zorla %50 hibe alındı. Siz daha biz eski yöneticilerin parasıyla takımı yönetiyorsunuz birde kalkmış Hiçbir iş adamının takıma maddi destek çıkmadığını söyleyip yalan yanlış konuşuyorsunuz.

Biz size gayet başarılı, oturmuş ve çok rahat şampiyon olabilecek bir takım teslim ettik. Bunu da bütün Şanlıurfa bilmektedir. Takımın durumu gayet iyi gidiyordu ve takımı geçen yıl şampiyon edeceğinizi söylüyordunuz. Hatta O zaman bizim 5 puan önümüzdeki Rizespor’la bizim altımızdaki Konyaspor bile Süper lige çıkmıştır. Ama bizim bıraktığımız günden itibaren bir buçuk sezon geçti ve siz son 2 sezondur kümeden düşmemeye oynuyorsunuz.

Urfaspor’un konuşmaktan başka bir iş bilmeyen İstanbullu yöneticileri sesleniyoruz; bizler kulüpten çıkmıyorduk, işimizi gücümüzü, ailelerimizi bırakıp urfasporun başarısı için canımızı dişimize takmıştık ve başarıyı da getirmiştik. İstanbul da plazalarınızda oturup bu takımı yönetemeye çalışırsanız, bu takımdan habersiz takımda ne olup bittiğini bilmeden yöneticilik yapmaya çalışırsanız, arkanıza birkaç Urfalı yellehçi alıp bu takımı yönetmeye çalışırsanız, takımı işte bu hale getirirsiniz. Ayrıca sayın Fethi Şimşek, biz senin gibi atanmış değiliz, Seçilmiştik ve seçilerek gelmiştik.

Hiçbir şey bilmiyorsanız takımı size başarıyla teslim edenlere saygılı olun ve bu işi  yapamıyorsanız da efendi gibi çıkın biz bu işi berbat ettik, yapamıyoruz deyip Urfaspor taraftarının affına sığının. Onlar sizi affederler, rahat olun. Ama Çamur atmayla, yalan konuşmayla kendinizi bu işten sıyıramazsınız.

Bu açıklama kendilerinin acizliğinden ve beceriksizliklerinden başka başka bir şey değildir.

Bu saatten sonra Urfaspor yönetiminin ve Şanlıurfaspor camiasının Urfaspor yönetiminden tek beklentisi kongreden önce takımı bırakıp kaçmamalarıdır.

Şuan bile halen daha konuşmadığımız ve açıklamadığımız bir çok konu olmasına rağmen susuyoruz.

Biz bir yıldan fazla süredir polemiklere girmek istemiyorduk ama yapılan bu mesnetsiz, düşüncesiz ve kendilerinin yaptığı yanlış işlere kılıf bulma çabalarından dolayı yapılan bu açıklamadan sonra konuşma gereği hissettik.

İstedikleri zaman da istedikleri yerde istedikleri programda her şeyi açık açık konuşmak için istedikleri platforma gelmeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR