OSM?de İlk Tüp Bebek Sevinci.

OSM?de İlk Tüp Bebek Sevinci.

OSM Ortadoğu Sağlık merkezindeki Tüp Bebek ünitesine ilk başvuruyu yapan ailenin bebeği Dünya’ya merhaba dedi. Yıllardır çocuk özlemi çeken ailenin sevinci gözlerinden okunurken serviste çalışanların da bir o kadar mutlu olduğu görüldü. Beyza Nur ismi verilen Bebek 3 Kilo. Tüp Bebek yöntemi ile dünyaya gözlerini açan Beyzanur Bebek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Muhittin Telli ve servisteki diğer görevlilerin kucağında objektiflere poz verdi.

OSM Ortadoğu Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Selda Binzet, Merkeze ilk başvuru yapan aileye, çocuklarını sağlıklı bir şekilde teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şanlıurfa’daki tek tüp bebek merkezinin OSM Ortadoğu Sağlık merkezinde bulunduğunu hatırlatan Binzet, Tüp Bebek için çok sayıda insanın başvuruda bulunduğunu, gelen kişilere hekim tedavisinden önce psikolojik destek vererek kaygılarından kurtulmalarını sağladıklarını  söyledi. Binzet, Kısırlık sorunu olduğunu düşünen bir çok hastada böyle bir sorun olmadığını tespit edip “Tüp Bebek” uygulamasına gerek kalmadan çocuk sahibi olabileceklerini söyleyerek uğurladıklarının altını çizdi. Başvuruya gelen bayanların bir çoğunun eşleri yerine ebeveynleri tarafından hastaneye gitirildiğini anımsatan Binzet: “Kadınlar eşleri ile birlikte gelseler daha rahat olabilirler. Toplumumuzda kısırlığın tek sorumlusu kadınmış gibi bir algı var. Öyle ki, 18 yaşındaki gelinler çocuğu olmadığı gerekçesi ile yakınları tarafından Tüp Bebek Uygulaması için merkezimize getiriliyor. Oysa buarada yaptığımız tetkiklerde erkeklerden kaynaklı sorunların da azımsanmayacak ölçüde olduğunu görüyoruz. Eş de burada olsa durumu daha kolay izah edebiliriz. Ama maalesef bölgede ebeveynler, kişlerin özel hayatları ile çok fazla ilgili. Bu durum çiftleri rahatsız ediyor. Bölge İnsanının bu konuda biraz daha hassas olması gerekiyor. Bakın sorunlardan yüzde 15’i hiçbir şekilde sebebi açıklanamayan, yani tıbbın da çaresiz kaldığı nedenlerden kaynaklanıyor. Bunu tamamen psikolojik etmenlere bağlamak mümkün. Ebeveynlerin bu konudaki yerleşik anlayışının değişmesi sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Belki de sorunu olduğunu düşünen bir çok aile Tüp Bebek uygulamasına gerek kalmadan çocuk sahibi olabilecek. Şu gerçeği de yatsımamak gerekiyor; araştırmalar her 7 çiftten birisinde kısırlık sorunu bulunduğunu ortaya koyuyor.

Özetle şunu söyleyebiliriz: “Kısırlık çiftlerin doğal sorunudur. Amaç tedavi ve çözüm aranmasıdır. Suçlu değil...” diye konuştu.(HABER MERKEZİ)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR