ERTEKİN : FISTIK ÜRETİMİ VE TİCARETİ ARTACAK

ERTEKİN : FISTIK ÜRETİMİ VE TİCARETİ ARTACAK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin başkanlığında bir araya gelen fıstık üreticileri, gerçekleştirdikleri istişare toplantısında, ilimizde de Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için fizibilite çalışmalarına başlama kararı aldı.

Birim alanda üretim miktarının arttırılması, fıstık ağaçlarının ve birim alanlarının arttırılması, verim ve üretim artışını etkileyen faktörlerin tespiti, ürün hasadı yapılırken kullanılan tekniklerin uygunluğunun tespiti, sulama ve gübreleme yöntemlerinin tespiti, sektör ile ilgili problemlerin tespiti ve üreticilerle yakın iletişimde bulunulması amacıyla Şanlıurfa?da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması planlanıyor.

Yapılan toplantıda ŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Kılıçoğlu, Güneydoğu Televizyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Kapaklı Mustafa Badıllı, Meclis Üyesi İ. Halil Peltek, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Tarımsal Üretim Danışmanı Cengiz Rastgeldi ile çok sayıda fıstık üreticisi hazır bulundu.

Şanlıurfanın Önemli Gelir Kaynakları Arasında Bulunduğunu Açıklayan Sanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin Şanlıurfa`da Fıstık Üretiminin Arttırılması ve Ticaretinin geliştirilmesi için Gerekenlerin yapılacağını aktardı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR