Karahan Şöförlerin Ailelerini Ziyaret Etti.

Karahan Şöförlerin Ailelerini Ziyaret Etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu `IŞİD vahşi yöntemlerle kural tanımayan bir örgüt. Kime hizmet ettiği noktasında da kocaman soru işaretleri var` dedi.

IRAK?ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensuplarınca 7 gündür rehin tutulan Şanlıurfa`lı tır şoförleri Vehbi Demir ve Ahmet Felhan`ın ailelerini Ak Parti Şanlıurfa Miletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ziyaret etti.

IŞİD militanlarının ele geçirdiği Irak?ın Musul kentinde rehin aldığı 32 şoför arasında bulunan Şanlıurfalı şoförlerin Haliliye`ye bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yaşayan Demir ve Felhan ailelerini beraberinde AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma ile birlikte ziyaret eden Miletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, evde toplanan aile fertleriyle sohbet etti. Milletvekili Karahan Uslu burada yaptığı açıklama da Irak`ta insanlık tarihinin en büyük utançlarından birinin yaşandığını söyledi. Karahan Uslu, bazı sünni grup ve aşiretlerin desteğini alan terör örgütünün Irak`ta kaosa neden olduğunu belirtti. İkili temasların sürdürüldüğünü, elde edilen bilgilerin anındalık ilkesiyle, medya vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşıldığı bilgisini de veren Karahan Uslu `Kaos durumunun kurbanları olanlardan birisi de kendi ekmeğini kazanarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak, aynı zamanda Iraklıların hayat kalitesini geliştirmek için orada bulunan ve taşımacılık işiyle uğraşan kardeşlerimizdir. İkili temaslar en üst seviyede sürdürülüyor. Sağlıklarının iyi olduğunu, yemek ve barınma anlamında ihtiyaçlarının giderildiğini biliyoruz. En kısa sürede bütün rehinlerin burunları dahi kanamadan ülkelerine dönecektir. Daha önce de Türkiye başarılı kurtarma ve tahliye operasyonuna imza atmış bir ülkedir. Lübnan örneğinde olduğu gibi, bu örnekte de en kısa sürede aileleri birbirlerine kavuşturacağız. Daha sonra da Irak`ın toprak bütünlüğünün korunması ve halkların kendi kaderlerini tayin haklarının korunması adına Türkiye aktif inisiyatif sergilemeye devam edecektir. IŞİD`in elinden kaçarak ailesine kendi imkanlarıyla başarmış bir şoför arkadaşımızla da konuştum, oda durum hakkında bizleri bilgilendirdi. ` şeklinde konuştu.

Şoförlerin aileleri ise şimdiye kadar iki kez oğullarıyla konuştuklarını, El-Cezire televizyonundan gelişmeleri takip ettiklerini söylediler.

Karahan ziyaretin sonunda şöförlerin eşleri ve çocukları ile de bir süre görüştü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR