Kabe Maketi ile Tavaf Anlatıldı

Kabe Maketi ile Tavaf Anlatıldı

Şanlıurfa`da hacı adaylarına, yapacakları kutsal topraklar ziyareti öncesinde, Kabe maketi etrafında uygulamalı olarak tavaf yapılması öğretildi.

Şanlıurfalı hacı adayları için Peygamberler Camii`nde Kabe maketi kuruldu. Eyyübiye İlçe Müftüsü Mehmet Erdem tarafından adaylara Kabe`nin tavaf edilmesi uygulamalı olarak gösterildi. Hacı adaylarına ihram giyme, Safa ve Merve arasında say yapılması gibi konular da uygulamalı olarak anlatıldı. Uygulamayla ilgili bilgi veren Müftü Erdem, "Kutsal topraklarda hacı adaylarımız yabancılık ve zorluk çekmemesi için hacı adayları için uygulamalı ihram giyme ve tavafı gibi konuları gösterdik. Bu uygulamayla hacı adaylarının daha güzel tavaf yapacaklarına inanıyoruz. Ne kadar uygulama yapılırsa Hacılar o kadar daha kolay ibadet edebileceklerdir. Bilgi olsa bile uygulama olmadan yapılması zordur" dedi.

Müftü Erdem, Şanlıurfa`dan 703 hacı adayını yolcu edeceklerini ifade etti. Ayrıca Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kutsal topraklarda verdiği hizmetle dünyaya örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

Hacı adayları ise, böyle bir uygulamanın olmasından memnun olduklarını dile getirdi



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR