Dünya Kupası Sahibini Buldu

Dünya Kupası Sahibini Buldu

Brezilya`nın Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı`nda oynanan mücadele 22.00`de başladı. 90 dakikalık sürede gol olmadı. Karşılaşma uzatmalara kaldı. Almanya ile Arjantın arasında oynanan uzatmalarda kupanın sahibi Almanya oldu. Almanya`nın golünü 113` dakikada Mario Götze kaydetti.

Almanya-Arjantin mücadelesinde İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çaldı. Nicola Rizzoli`nin yardımcılıklarını Renato Faverani ile Andrea Stefani üstlendi. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Vera oldu.

ALTIN AYAKKABI RODRİGUEZ`İN

2014 FIFA Dünya Kupası`nı 6 golle tamamlayan ve bu sayede gol kralı olan James Rodriguez, Altın Ayakkabı`nın da sahibi oldu.
Brezilya`nın ev sahipliğinde yapılan dünya kupasında, Rodriguez attığı 6 golle Alman Thomas Müller`i geride bırakarak Altın Ayakkabı?nın sahibi oldu. Rodriguez ve Müller`i 4`er golle Neymar, Messi ve Robin van Persie takip etti.
Öte yandan 2010 FIFA Dünya Kupası`nda gol kralı olan Alman Thomas Müller, üst üste ikinci kez Altın Ayakkabı`yı kazanma şansını kaybetmiş oldu.

FUTBOLDA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ; ALMANYA

Brezilya`da oynanan 2014 Dünya Kupası final maçını Arjantin`i uzatma dakikalarında 1-0 yenen Almanya kazandı.
Maçı canlı yayınlayan 1`inci Devlet Kanalı ARD aralıksız 8 saat özel yayın yaptı. Daha önce oynadığı 7 finalin 3`ünden, 1954, 1974 ve 1990 yıllarında mutlu sonla ayrılan Almanya 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı kaldırdı. Final maçını Almanya Başkanı ve Cumhurbaşkanı da tribünden izledi. Bugünkü bazı gazetelerin yorumları şöyle;
* La Nacion (Arjantin): "Messi, Arjantin`in Dünya Kupası`na gelmesinde belki en çok katkısı olanlardandı. Ancak Hollanda ve Almanya`ya karşı tüm dünyanın ondan kral olarak tanınmak için beklediği futbolu ortaya koyamadı.
* Le Figaro (Fransa): 20`nci Dünya Kupası finali, sonuca varmak için varını yoğunu ortaya koyan iki takımın muhteşem bir gösterisiydi.
* Le Parisien (Fransa): Almanya yalnızca ekonomide değil, futbolda da bir süper güç. Bu süper güç, mali açıdan istikrarlı, altyapısı sağlam kulüplere dayanıyor.
* Liberation (Fransa): Bir tarafta yetenekli bir futbolcu, diğer tarafta kolektif futbol vardı. Taktik savaşında kolektif güce inanan Almanya kazandı.
* La Gazzetta dello Sport (İtalya): Schürrle`nin pasını değerlendiren Götze`nin sihri maçın kaderini belirledi. Yedek kulübesinden gelen bu gençler, Alman ekibinin gücünü ve zaferin hak edilmiş olduğunu ortaya koyuyor.
* De Volkskrant (Hollanda): Almanya biraz acı, biraz çaba biraz da şansın yardımıyla dördüncü kez dünya şampiyonu oldu.
* Washington Post (ABD): Bu gece, İkinci Dünya Savaşı`ndan bu yana ender görülen bir olaya tanık olduk: Dünya şampiyonluğu Almanlık gururunu adeta patlattı.
*In.gr (Yunan internet portalı): Daha istekli oynayan Almanya hak ettiği bir şampiyonluk kazandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR