Erdoğan Gül`ü böyle uğurladı

Erdoğan Gül`ü böyle uğurladı

ÇANKAYA KÖŞKÜ`NDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

TBMM`de gerçekleşen mazbata teslimi ve yemin töreninin ardından, Çankaya Köşkü`nde devir teslim töreni yapıldı. 12`nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü`ne Cumhurbaşkanlığı forslu makam aracıyla geldi. Erdoğan`ı çiftini A Kapısı`nda Atlı Tören Birliği karşıladı. Edoğan, törenin yapılacağı Yeni Bina A Kapısı önüne kadar Atlı Tören Birliği`nin refakatiyle gitti. 11`inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, Erdoğan çiftini tören alanında karşıladı. İstiklal Marşı`nın ardından Erdoğan, A Tipi Askeri tören kıtasını selamladı. Erdoğan`ın askerleri selamlamasının ardından, devir teslim törenin yapılacağı Büyük Resepsiyon Salonu`na geçildi.

Burada 90`ın üzerinde yabancı konuğun ve hükümet ile devlet yetkililerinin katıldığı devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende İstiklal Marşı`ın ardından 11`inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuştu. Gül`ün duygusal konuşmasında eşi Hayrunisa Gül`ün gözlerinin dolduğu görüldü.
Gül`ün konuşmasının ardından Cumhurbaşkan Erdoğan da bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasının ardından Gül`ü sahneye davet ederek, Cumhurbaşkanlığı forsu ve Devlet Şeref Madalyası`nı 11`inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e takdim etti. Madalya takdim töreninin ardından, 11`inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, 12`nci Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi tarafından törenle Çankaya Köşkü`nden uğurlandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR