Suriyelilerin Geçişine İzin Verildi

Suriyelilerin Geçişine İzin Verildi

Dünden itibaren sınır hattında bekleyen yaklaşık 3 bin Suriyelinin bugün saat 14.00`ten itibaren geçişine izin verildi. Sınırdan geçmelerine yönelik verilen kararın ardından bölgede güvenlik güçlerince yoğun önlem alındı ve koridor oluşturuldu. Koridorun oluşturulmasının ardından sınır telleri kesildi ve Suriyelilerin geçişine izin verildi. Yanlarındaki eşyalarıyla sınırı geçen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, AFAD görevlilerinin bölgede kurulu çadırlarda kayıtlarının yapılmasının ardından Türkiye`deki yakınlarının yanına gitmelerine izin verileceği ya da kampa yerleştirileceği bildirildi.

MERMİLER TÜRKİYE TARAFINA DÜŞTÜ
 
Suriyelilerin geçişi sırasında IŞİD militanlarının ise ilerleyişini sürdürdüğü ve bu sırada sık sık çatışma seslerinin geldiği duyuldu. Sınır hattına yakın bölgedeki Suriye köylerinde duyulan patlama ve silah sesleri tedirginliğe yol açarken, bazı mermilerin ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştüğü görüldü.
 

Geçişlerin halen devam ettiği sınır hattında Türkiye`ye gelen Suriyelilerin bitkin ve yorgunlukları göze çarparken, bazı Suriyelilerin gözyaşı döktüğü, bazılarının ise güvenlik güçlerine sarılarak teşekkür ettiği görüldü. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR