Kobani`de çatışmalar sürüyor

Kobani`de çatışmalar sürüyor

Hava saldırısı ile kayıplar verdiği öne sürülen IŞİD ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşı ise, ilçenin doğusunda devam ediyor. Çatışmaların sürmesi ve sınırı aşan mermiler nedeniyle bölgedeki 7 ilkokul tatil edilirken, Suriye`yi gören hakim tepelere tank, obüs ve füze bataryaları konuşlandırıldı.

Kobani`yi ele geçirmek için 24 gün önce saldırıya geçen IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kobani`nin komşusu olan Suruç`ta tedirginliğe yol açan ve 3 mahalle ile bir çadır kentte yaşayanların tahliye edildiği çatışmalar nedeniyle sınır hattında bulunan 7 mahalledeki ilkokula da eğitime cuma gününe kadar ara verildi.

HAVA OPERASYONU SÜRÜYOR
Son günlerde ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları Kobani`deki IŞİD hedeflerini vurmaya bugün de devam etti. Sabah saatlerinden itibaren savaş uçaklarının sesinin duyulması ardından Kobani`nin doğu ve güneyindeki bazı noktalar vuruldu. Uçakların bombardıma ardından IŞiD`e ait olduğu belirtilen hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

SOKAK SAVAŞLARI
Hava saldırıları ile darbe alan IŞiD militanlarının YPG güçlerinin de sokak savaşı ile Kobani merkezine sızma girişimini engellediği ve ilçenin doğusuna doğru püskürttüğü öne sürüldü. Halen çatışmaların sürdüğü Kobani`de sık sık patlama ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.

HAKİM TEPELERDE ÖNLEM
Kobani`de çatışmaların yoğun şekilde sürmesi üzerine 2`nci Hudut Tabur Komutanlığı bahçesinde bulunan obüs ve tanklar Suriye`yi gören hakim tepelere yerleştirildi. Obüs ve tankların namlularının Kobani`ye çevrili olduğu görülürken, olası saldırıya karşı bazı hakim noktalara hava savunma sistemleri de konuşlandırıldı.

250 KİŞİ GÖZALTINDA TUTULUYOR
Kobani`deki çatışmaların yoğunlaşması üzerine geçen pazartesi günü Mürşitpınar Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye geçen ve aralarında sivillerin de bulunduğu 250 kişinin Suruç Fen Lisesi`nde gözaltında tutulduğu bildirildi. Gözaltında tutulan 250 kişinin bugün Ankara`dan gelecek özel bir ekip tarafından sorgulanacağı kaydedildi.

312 YARALI GELDİ
Öte yandan son 10 gün içerisinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında devam eden çatışmalarda yaralanan 45 YPG üyesinin sınırdan geçirilerek Türkiye`ye geldiği de öğrenildi. İlk müdahalesi Suruç`ta yapılan ve daha sonra Şanlıurfa ile çevre illerdeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Öte yandan aynı süre içerisinde Kobani`deki çatışmalarda ölen 45 YPG üyesinin cenazesinin de sınırdan geçirilerek Suruç`a getirildiği ve buradaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildiği de kaydedildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR