Sınırda Yağmur Sessizliği

Sınırda Yağmur Sessizliği

Yağmurla sınıra sessizlik hakim olurken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının IŞİD mevzilerini vurduğu Kobani`de, çatışmalar aralıklarla devam ediyor.

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar Mahallesi`nin karşısında bulunan Suriye`nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD`nin silahlı kanadı YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise son günlerde sık aralıklarla Kobani`deki IŞİD mevzilerini savaş uçaklarıyla vuruyor. Yağmurun yağmasıyla sabah saatlerinden itibaren sessizliğin hakim olduğu Kobani`de ise IŞİD`in top atışlarıyla ilçedeki 3 hastaneyi hedef almasının ardından doktor ve ilaç sıkıntısının yaşandığı öğrenildi.

Kobani`de yaşanan çatışmalar dolayısıyla 2`nci Hudut Alay Komutanlığı`na bağlı birliklerden çıkan çok sayıda zırhlı araç, tank, obüs ve hava savunma sistemleri konuşlandırıldıkları Suriye`yi gören hakim tepelerde bekleyişini sürdürüyor. Kobani`deki çatışmaları ve yakınlarını merak edenler ise sınır hattındaki yüksek noktalarda gelişmeleri izliyor.

Daha önce binlerce Suriyelinin geçiş yaptığı Yumurtalık bölgesinde ise bin civarında Suriyeliler`e ait araçlar etrafı hendeklere çevrili olan otoparkta muafaza ediliyor. Aynı bölgede çok sayıda aracın ise yer olmadığı için sınırın Suriye tarafında beklediği görüldü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR